Бајатовићу и пета плата, сад зарађује скоро 34.000 евра МЕСЕЧНО!

2
бајатовић

Душан Бајатовић (Фото: Јутјуб)

Примања Душана Бајатовића, потпредседника СПС и најплаћенијег државног функционера у Србији, поново су повећана и то за чак 1,7 милиона динара. Он сада прима укупно пет плата, обавља седам функција и месечно зарађује близу 34.000 евра.

Душан Бајатовић неретко је на мети јавности због бројних функција које обавља у исто време, али још више због абнормалних месечних примања која има као државни функционер и то у земљи у којој просечна месечна плата једва да прелази 500 евра.

До недавно је зарађивао за српске услове невероватних 19.300 евра, а сада је на то додао још једну плату и то у висини од чак 1.707.268 динара или око 14.500 евра. На сајту Агенције за спречавање корупције у његовој имовинској карти пише да толико зарађује као директор предузећа Гастранс д.о.о.




То предузеће је иначе у власништву компаније Соутх Стреам Сербиа АГ, које је регистровано у Швајцарској, а у којој 49 одсто удела има држава Србијагас, а 51 одсто руски Гаспром.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још: 


Уз плату у Гастрансу, месечна примања Бајатовића порасла су на 3.973.676 динара или чак око 33.800 евра.

Судећи по подацима Агенције за спречавање корупције, он тренутно обавља три директорске функције – осим поменуте у Гастрансу, у Србијагасу зарађује 174.378 динара, а директор је и у швајцарској фирми Соутх Стреам Сербиа АГ, али ту не прима ни динар.

Прочитајте још:  Исплата једнократне помоћи пензионерима почиње у четвртак 17. децембра




Бајатовић је и председник Надзорног одбора осигуравајуће куће СОГАЗ, у коме 49 одсто удела има Србијагас, а већински пакет од 51 одсто држи руски СОГАЗ АО. У тој компанији такође нема никакву зараду.

Осим директорских плата, Бајатовић зарађује и као члан Надзорног одбора Југоросгас – 1.473.344 динара, као председник Надзорног одбора Подземног складишта гаса Банатски двор – 590.000 динара, а као посланик у Скупштини Србије прима само паушал од 28.686 динара.

Бајатовић је уз све то у 2019. години добио једнократну годишњу награду од Југоросгаса и то у износу од 1.474.240 динара, а у истој години Пореска управа му је на име “поврата више уплаћених доприноса за ПИО” уплатила 10.797.243 динара.

[table id=1 /]



Аутор: Наташа Латковић, Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Бајатовићу и пета плата, сад зарађује скоро 34.000 евра МЕСЕЧНО!

  1. Комуњаре уз помоћ сатаниста 45 побише на хиљаде људи “класног непријатеља” у Србији да би приватну имовину ( фирме, земљу, куће, продавнице, кафане, уметнине … ) “подруштвенили” и њом управљали, али и то им не би доста, него 91-95 изазвали крвави грађански рат да би оно што су у крви “подруштвенили” преписали на себе као личну имовину опет уз помоћ сатаниста са њима на %. 95. грађанима су рекли “оставите пушке – мир нема алтернативу” – ( јер су обавили транзицију ) “хтели сте капитализам, станите у ред за посао ми смо сада газде”, али и то им не би доста јер поштено не знају радити баш ништа, па су наставили пљачкати руднике, фирме, банке ( Галеника … ) које су задуживали на терет народа и нерођених генерација, па надаље робне резерве, развојне фондове, буџете преко лажифирми од локала до глобала, “тајкуна” који су готово сви до једног из њихових редова … па подстицаје … кредите … уграђују се у све баш све … у путеве више од битумена …
    Ето сада бајати има плату колику има као директор највећег губиташа у Србији и то све на терет грађана који имају најмање плате и пензије у ЕУ па и шире у свету.
    Највећи криминалци, лоповчине у историји Србије икада, ДОС, ДС, СНС су мале маце за ове мега рептилчине време ће показати, остали у власт ( ДОС, ДС, СНС ) не могу мазнути ни пишљивог динара а да се ту не уграде СПСовци, њихова родбина, курве, сендвићари, новинари и остала сателит багра.
    За шта су Срби гинули у балканским ратовима, 1. 2. св, рату, 91-95, 99 … за чију “светлу” будућност …
    Окрените се око себе, да ли знате било којег “тајкуна”, тајкунчића који нелегално послује у протеклих 30г ( има дозволу да се бави криминалом ) а да није из СПС или ЈУЛ легла … када на власт дођу ДС, СНС … они су и даље то што јесу само део отетог новца од народа и државе дају новопридошлима и то само у мери у којој ови од њих могу отети у међусобним обрачунима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *