Тајна руска војна база у Сибиру заледила Пољаке – Ево шта се тамо крије …

1

Варшава је са стрепњом примила вест о појави нове војне базе у Сибиру. Новинари пољског портала О2 сугеришу да је најновије страшно оружје Kремља, постављено у бази, способно да уништи њихову земљу у потпуности.

Руско Министарство одбране најавило је спремност за коначно пробно лансирање ракете РС-28 Сармат. Претходна испитивања новог оружја крунисана су успехом. Пољски портал О2 објавио је чланак о анализи способности руске интерконтиненталне балистичке ракете.

Испоставило се да пољски новинари са зебњом очекују тестове застрашујуц́ег руског оружја.



Kао пример наводе мишљење британских колега да РС-28 Сармат има моц́ да уништи подручје величине Француске или Тексаса. Да би пробило противракетни штит, руско оружје треба да има 10 великих и 16 малих термонуклеарних бојевих глава и може да се користи њиховим различитим комбинацијама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руска ракета Сармат тешка је 100 тона и способна је да пређе удаљеност од око 9.977 километара. Аутори чланка напомињу да се свака од глава пројектила може у било ком тренутку преусмерити на другу мету.



Руски министар одбране Сергеј Шојгу говорио је о планираним испитивањима РС-28. Такође је обец́ао да ц́е се у блиској будуц́ности, у Сибиру, појавити посебан полигон за испитивање пробних лансирања ракета типа Сармат.

Ова тајна војна база Русије, према речима стручњака портала О2, представља велику опасност за Пољску.

Новинари су покушали да посеју страх међу сопствене сународнике и још једном етикетирају Русију као „агресора“, али јавност Пољске није прихватила антируске тезе аутора овог материјала.

[table id=1 /]



Wебтрибуне.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Тајна руска војна база у Сибиру заледила Пољаке – Ево шта се тамо крије …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *