У ког бога верује патријарх Кирил: Неверовање у пандемију корона вируса као неверовање у Бога

2
патријарх

Патријарх Кирил

Веома је опасно кад људи не верују у Бога, ово је смртоносно опасно. То је подједнако опасно као када се данас људи који не верују у ширење заразе не штите од ове заразе, рекао руски патријарх

Неверовање у пандемију корона вируса и занемаривање мера предострожности подједнако су опасни као и неверовање у Бога, изјавио је данас руски патријарх Кирил и позвао на позвао на поштовање свих антиепидемиолошких мера.
„Веома је опасно кад људи не верују у Бога, ово је смртоносно опасно. То је подједнако опасно као када се данас људи који не верују у ширење заразе не штите од ове заразе“, рекао је патријарх Кирил у божићној беседи, преноси ТАСС.

Он је указао да би само обичан немар током пандемије могао изазвати избијање болести.




„Дакле, позивам све вас, драги моји, да се понашате у складу са овим захтевима савремене медицине за све нас данас, за цело човечанство. Не смеју се занемарити сви ове захтеви и препоруке“, рекао је патријарх Московски и целе Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поглавар Руске православне цркве такође је позвао вернике да не забораве на мере предострожности приликом посете црквама и обрате пажњу на своју породицу током пандемије.

[table id=1 /]



stanjestvari

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “У ког бога верује патријарх Кирил: Неверовање у пандемију корона вируса као неверовање у Бога

  1. Svi znamo da je on veliki ekumenista, citaj bezboznik. Do sada nije smeo da se previse producira, a sada od kada mu je putin dao zeleno svetlo, bez maske ce se videti njegovi rogovi i papci !

  2. Dobro, dakle nema korona virusa, evo ja želim biti dobar pravoslavac.
    Znači li to da nikakav virus nije napravljen ili da se ova pošast koja šeta narodom – a nešto ima – ne zove korona virus?

    Može to neko da mi objasni?

    1. Nema ništa, ili
    2. Nije to korona virus nego nešto treće

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *