„Престаните да их називате опозицијом“: Москва саопштила да су чланови Наваљнијевог тима „агенти НАТО-а“, а не легитимни политичари

1
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Министарство спољних послова Русије верује да је време да се престану сарадници Алексеја Наваљног називати „опозицијом“, а портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова инсистира да их је боље описати као агенте НАТО-а уместо као политичке личности.

„Требали бисмо престати да их називамо опозицијом. Опозиција је нешто друго“, рекла је Марија Захарова на “Првом”.

„Они су агенти утицаја и то ћу вам сада доказати.“

Захарова се присетила како је кључни Наваљнијев савезник Леонид Волков прошле недеље открио да више неће одржавати демонстрације зими и да планира да сачека пролеће и лето. Онда је у уторак ујутро Волков у Литванији најавио промену мишљења, предлажући другачији облик протеста.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Шта се догодило између 4. и 9. фебруара? Тривијално је, једноставно и несрећно“, рекла је Захарова

„Волков и [Владимир] Ашурков [још један блиски Наваљнијев савезник који живи у Великој Британији] имали су јуче онлајн састанак са пољским сталним представништвом у ЕУ, којем су присуствовале и друге државе чланице ЕУ, као и Сједињене Државе и Британија .“

„Једна мала нијанса. Овај формат – земље ЕУ, плус САД, плус Британија, то није ЕУ, то је НАТО “.

По мишљењу Захарове, ове земље су саопштиле Волкову да не чека пролеће и да се протести морају одмах наставити.

„Без обзира како то заташкали, без обзира како то назвали, ово је састанак са агентима утицаја како би се дестабилизовала ситуација у сувереној држави“, закључила је Захарова.




Раније током дана, говорећи за “Вести ФМ”, она је двојицу Наваљнијевих сарадника назвала издајницима.

Прочитајте још:  Тишина која говори хиљаду речи: Кога се Вучић плаши и не сме да честита Путину победу?

Волков је на Телеграму открио да су он и Ашурков разговарали са представницима ЕУ о пакету личних санкција које блок жели да наметне неколицини Руса. Наваљнијев савезник је додао да се не залаже за „санкције против Русије“, већ за „санкције против пропагандиста“.

„То су санкције – у име Русије, у њеним интересима“, написао је он.

Прошле недеље Волков је најавио да неће бити више протеста у знак подршке активисти, до касније ове године. Велики скупови одржани су широм земље 23. јануара и 31. јануара, али пад присуства усљед масовних хапшења и сукоба с полицијом натерао је његов тим да поново процени ситуацију. Према речима портпарола Кремља Дмитрија Пескова, одлука Наваљнијевих савезника да се усредсреде на страни притисак да траже његово пуштање из затвора је „потпуна демонстрација“ за коју се заслужује да буде означен као страни агент.

[table id=1 /]



Извор: Восток / РТ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “„Престаните да их називате опозицијом“: Москва саопштила да су чланови Наваљнијевог тима „агенти НАТО-а“, а не легитимни политичари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *