Ко ће зауставити психопату Била Гејтса?

1

Бил Гејтс (Фото: фото: © REUTERS/Jason Lee / RT)

Један од најбогатијих људи на свету, бивши извршни директор Мајкрософта Бил Гејтс планира да распрши милионе тона млевене креде, што ће, према његовом мишљењу, ослабити зрачење Сунца Земље и тако „спасити“ од „глобалног загревања “, Извештава «ТВ Царград».

Већ овог лета Гејтс, заједно са низом других милијардера, жели да изведе пробно лансирање балона који ће распршити око 2 кг креде над Арктиком. После тога, тим научника који је окупио планира да проучи ефекат креде на атмосферу и климу. Трошкови читаве мисије биће око три милијарде долара.

„Од самог почетка Гејтесову идеју оштро су критиковали научници из целог света. Они верују да би такве иницијативе могле бити погубне. Сам директор пројекта Франк Којч рекао је новинарима да би ову технологију требало користити само у крајњем случају, ако регион ризикује да постане ненастањив. Којч је описао потребу за геоинжењерингом ове величине као „застрашујућу“, пишу новине.




Али Гејтс се, очигледно је, не зауставља све ово. Спреман је да потроши милијарде долара на сумњиве, па чак и друштвено опасне пројекте. Није јасно шта стоји иза свега – да ли расипност богаташа или жеља за славом по сваку цену, чак и ако је то Херостратова слава (запалио храм Артемиде у Ефесу – данас у Турској – да се не би заборавило његово име – прим. прев.).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсећемо, у марту 2020. Гејтс је објавио да напушта управни одбор Мајкрософта. У фебруару 2021. године сазнало се за намеру незапосленог милијардера да уложи две милијарде долара у борбу против климатских промена.

Прочитајте још:  Гејтсове лабораторије развијају вакцину која се шири као вирус

Испоставило се да ће део новца бити потрошен на расипање милиона тона млевене креде у у стратосфери, што ће, према процени стручњака, довести до климатске катастрофе, а никако до смањења опасности од глобалног загревања.




Руски државни медији дуго су приказивали Гејтса као доброћудног и идеалистичног филантропа.

Међутим, постепено је почела да се открива злокобна слика милијардера.

Иначе, у мају 2020. године било је планирано емитовање новог броја ауторског програма Никите Михалкова „БесогонТВ“. Часни филмски стваралац планирао је да говори о Гејтсовим злокобним намерама, посебно на пољу чиповања милијарди људи.

Али чудни амерички филантроп пронашао је истомишљенике и високе покровитеље и у Русији. Као резултат, канал „Русија 24“, где се програм емитовао, уклонио је ову епизоду из емисије, упркос скандалу који је због тога избио.

Планови бацања милиона тона самлевене креде недвосмислено сведоче о Гејтсу као особи са менталним проблемима, која мора бити заустављена пре него што је својим сумњивим експериментима још успео да уништи човечанство.

С руског превео Зоран Милошевић / Балканска геополитика

АУТОР: Редакција «Руске народне линије»

[table id=1 /]



БОНУС ВИДЕО:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ко ће зауставити психопату Била Гејтса?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *