Друштвене мреже уклањаће садржаје у којима се негира геноцид у Сребреници

2
српске

Сребреница (Фото: Flickr / sundeviljeff)

Компаније Твитер и Гугл поручиле су, у одговору за Радио Слободна Европа, да имају намеру да са својих друштвених платформи уклањају садржаје у којима се негира геноцид у Сребреници. Претходно је Институт за истраживање геноцида Канада упутио захтев технолошким гигантима Твитер и Јутјуб да забране негирање геноцида на својим платформама.

Компаније Твитер и Јутјуб у вези са захтевом Института за истраживање геноцида за РСЕ кажу да имају јасно установљену политику која “санкционише сваки говор мржње”.

У одговору Гугла, под чијим окриљем је видео-платформа Јутјуб, кажу да ће уклањати све садржаје који крше већ установљена правила компаније о ширењу говора мржње.



„Имамо јасну и успостављену политику у вези са говором мржње а која забрањује садржаје који минимизирају или негирају добро документоване, насилне догађаје, укључујући и геноцид у Сребреници. Ако се утврди да садржај крши ове смернице, ми ћемо га уклонити “, наводи се у одговору портпарола Јутјуба за РСЕ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Директор канадског Института Емир Рамић за Слободну Европу каже да ИГК води евиденцију о садржајима на друштвеним мрежама и да највише објава у којима се вређају сребреничке жртве долази из Србије али да их има и из Русије, Француске и других држава.

“Ми смо у Канади имали петицију Канадског парламента којом смо тражили кривично санкционисање негатора геноцида у Сребреници у Канади. Петицију је потписало више хиљада Канађана , а спонзор петиције је био члан Канадског парламента Brian Masse објашњава Рамић.

[table id=1 /]



Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Друштвене мреже уклањаће садржаје у којима се негира геноцид у Сребреници

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *