Unde venistis Жarko et quo vadis Flaminius?

4

Аве брате Фламинијусе,

Хвала Вам што сте се одлучили на то да одговорите на писмо нашег (и Вашег, побогу, зар не, чему увреде без обзира на то да он нема о Вама најлепше мишљење, повод је јасан) брата Александра Митића. Без обзира да ли је разлог Вашег одговора уношење јасноће у тему, или одбрана властите сујете, у сваком случају честитам Вам искрено на храбрости да искорачите, и тиме призовете и друге коментаре, као и овај мој коментар.

Заиста сте нам помогли да унеколико боље сагледамо ствари, упознавајући Ваш модус операнди и поглед на свет.

Казуј брате, шта нагна Жарка Вељковића да себе обогати именом Фламиниус Белисариус? Шта му је то недостајало да би био примљен у ред иностраног братства и тамо постао схваћен као напредан а не ретроактиван? Баците те штикле, брате Жарко, и обујте опанке, не зато што за боље не знате, него зато да их прославите. Па како се од шале и у сенци муза не назвасте Славински или слично штогођ? Али добро. Мада, свесни будите да Вас и по томе оцењујемо. Може човек да се назове сељак и собом оплемени село, а може и да обуче градске одежде у нади да ће га оплеменити.

Предлажем овако: ако сте жељни истине, па макар и аутохтонисти били у праву, јер бранимо ставове а не себе, немојте трошити време на препуцавање. То није достојно човека за кога се ви издајете. Нађите број телефона брата нашего и вашего Александра, позовите га на неки обавезно алтернативни Ју тјуб канал, направите емисију „Зуб на Зуб“. У ствари, већ зашто нема емисија која ће да угости баш контрахенте под овим а не другим условима?!? Само нипошто не оне јајарске методе као код (беше ли то) РТС, који су угостили двоје вакцинаша и мутиводу експерта за интернет комуникације, против једне Јоване Стојменовић (3+водитељи : 1 Јована). Знамо за јадац, а јадни они који га не препознају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Свакако, Вама тим сарадника у позадини са лаптопом, Александу тим сарадника са лаптопом, веза са интернетом и оба ће те у рингу имати свој тим за попуну датих информација и проверу од контрахента добијених информација. Дакле имате џокере, као у квизу. Тамо где заглавите и не слажете се и дође до усијања, тема се одсеца и оставља са стране (са свим про и контра у њој), а вас двојица прелазите на следећу тачку. На почетку емисије оба да се поздравите и да кажете: „Поздрављам Брата (тог и тог) и не искључујем могућност да је он, делимично или у целости, у праву а да ја грешим. Овде сам да помогнем да приђемо корак ближе истини“. Да ли би Ви имали храбрости за тај изазов? Ви сте академик, имате књиге за собом. Не улазите у ринг без искуства. Свако даље пребацивање, пљување и поспрдавање, доиста квари Ваш цењени псеудоним. Ја знам да ће те прочитати мој коментар и зато не ћутите. Позовите Александра јавно пре него он Вас позове. А то саветујем и њему, будући да сам сигуран да и он чита на Васељенској.

Прочитајте још:  ПРВИ ПУТ ДУЕЛ ДВЕ ИСТОРИЈСКЕ ШКОЛЕ: Није било досељавања Срба на Балкан - То је манипулација! (ВИДЕО)




Ја сам од оних који су срцем на Александровој страни, али још увек уважавам и ставове људи који су слични Вама. За теорију аутохтонистичке школе сам чуо пре двадесет година и нисам веровао. Мислио сам да је то настало као потреба да се компензира комплекс. Искрено и без увреде – као Жарков Фламинијус.Не располажем чињеницама али моја дилема је била: Како је могуће да смо били толико велики и распрострањени, и да смо толико стари као народ – а да нема остатака и доказа тога? Али, како не располажем 100% истинама, водим се тенденцијом и статистиком.

1. Зашто су се крале и палиле старе књиге у Србији од стране агресора и зашто су бомбардоване библиотеке? Која и чија је корист тога а чија и каква штета? Слажемо ли се овде?
2. Како смо прошли информативно у прошлом рату? Где су били пријатељи да зауставе рат? Зашто побогу УРАНИЈУМ? Где су били пријатељи и Браћа? За кога и од кога је направљен Хашки трибунал? А за кога он то није?
3. Кога и зашто преферирају велике силе данас? Колико су искрени према нама? Са које стране долази то братство, и ко је човек ко га је обновио? Ко је и одакле је Антони Здројевски?
4. Да ли је истина да су постојале организације које су преименовавале имена и топониме народа који су требали бити сведени на мању меру? Јел било тога уопште и икада у историји? Када? Код кога? Од кога? Да ли си сигуран да и Срби нису жртва тога? Јест ли одговорили себи на та питања?

Дакле, пратите тенденцију. Чини се да има много недоумица и нејасноћа и шанси за неспоразум и неистину. Смемо ли бити сигурни да историја није могла бити другачија? Брате Жарко, усуђујеш ли се заиста веровати да си до те мере у праву?

И – говорите неистину када кажете да их народ зове деретићевцима. Не зове их народ тако. Само одређена група вас их тако зове. И, патетично је када кажете: „Атеиста нисам, комуниста ни у сну, сатаниста Боже ме сачувај, а хомосексуалац врло тешко“, јер Александар је написао: „Међу члановима те групе, између осталог, има и АТЕИСТА, КОМУНИСТА, САТАНИСТА и ХОМОСЕКСУАЛАЦА, што они јавно истичу“. Жељко, ако отворите шаховску партију овако, бранећи се од нечега за шта нисте нападнути, да би доказали да нисте то што ваш саговорник и није рекао да јесте – то личи на онај opening што се учи на воркшоповима мулти левел маркетинга. Дакле курс беседништва за пачију школу. Немојте тако. То није ниво човека за кога се издајете. Све то се може наћи у Карнегијевим књигама. За јефтине паре. Од неког ко је схватио Истину очекујем много више.

Прочитајте још:  Други фронт против Русије. Пашињан ради свој посао




На основу свега тога остављам огроман простор да су ствари које причају аутохтонисти истините, и данас му чак и нагињем. И упознајући Вас, кроз Ваш одговор, одмичем се корак од противника аутохтоне школе. И зато Вам хвала на изнесеним ставовима. Начин на који их износите је веома… инспиришућ.

Знате, ја кад препрливавам Дрину, увек узмем у обзир струју и вирове, и тако пливам лево да би испливао десно, где намеравам. Мислите да сам заостали сељак? Немам мапу ни секстант – али ипак увек испливам тамо где сам намерио, хвала Богу, не занесе ме струја, нити мејнстрим. Узмем сва струјања у обзир. Као птица селица.

То да Вам је ментор Александар Лома (Лома?), по мојој теорији шацујем… то му дође ко Иван Клајн. Пратим тенденцију. Ма може он да буде и Александар Дугин, али Руси су једном у историји, злу послужили у те сврхе да нам имплементирају комунизам. Ако нисте пекли занат код нпр. Милорада Живојиновића, од оца Драгомира и мајке Драгославе – у лошем праву иде тенденција.

Члан сану? На ово Вам се одбија 10 кредит поинтс. То је толико труло, да се честит човек тамо само компромитује. Боље одбаци пензију и иди да пецаш рибу на Дунав и живиш од тога, уместо да тој организацији дајеш кредибилитет – препоручујем сваком честитом члану тамо.

Ацадемиа еду није искључиво научни сајт. Грешите. Највећем броју људи није познато да је ово фирма, чији је власник Ричард Прајс. „Richard’s Banana Bakery“, a banana cake delivery service for cafes before starting „Dashing Lunches“, which sold sandwiches to consumers directly. He also founded LiveOut, a database of student rental properties in Oxford.In 2006, he created a Фацебоок application that allowed people to rate their friends’ photos, which was Facebook’s top app for nine months. Никаква ексклузива. Овде можеш наћи и копиране електронске књиге и рецапт за бака Катину шампиту.

Иначе, спрдају се са том страницом да је фејсбук за академике. Ту мош да поставља текстове куј оће. Наставак .еду који користе амерички универзитети је тек касније резервисан стриктно за универзитете. Дакле текстови који се тамо поставе не пролазе НИКАКВУ стручну проверу нити оцену. Мислим да је битно ово нагласити да Вам читаоци нехотице не би дали додатан кредибилитет – што Вам свакако није неопходно, зар не?
Што се ОСМТЈ тиче, да не улазим у то дал су добри или зли – и они свакако испуњавају на земљи свој космички задатак. Да ли служи Господу Богу, или кнеза земље и материјалног – свака особа и корпорација ће у судњем дану добити рачун, не сумњам у то ни мало, једна од мало ствари у коју не сумњам. Зло служи дестилацији Доброг, и само оно кроз то сазрева. Сумњам да је било шта на свету само по себи зло. Има схватања која кажу да ни националсоцијализам нити ционизам нису у корену зли. Моја интересовања иду у правцу тога како да моје бриге не постану моји страхови, а страхови не постану мржње. И Добро и нечист су само јинг и јанг будизма, хоризонтална и вертикална греда хришћанства, лотос хиндуизма и његов муљ из кога расте, месец ислама и његова звезда.

Прочитајте још:  Да ли би Србија могла да издржи НАТО агресију?

Али брате: лако је Вама седети са Лордом Карингтоном и Конте Мађоријем тамо, и издајући се њима као Фламинијус Аурелиус Агрипа, спрдајући се на Фејсбуку са аутохтонистима који су по Вашем без сумње објективном и одмереном суду, деретиштија тек. Жарко, није ми стран осећај да маса и руља ретко доносе добро. Али стравично је сакрити се у тајност и мењати свет без његовог знања и сагласности. Грех је кљукати неког макар и здравим спанаћем и причати му да је то сладолед. Знате ли колико је зла снешено на свет јер је неко заводио масе против њиховог знања у пропаст. Хоћете ли Ви да из заводите у добро?! Да ли циљ оправдава средства? Тим судом ће ти Бог, природа, поље нулте тачке, или шта већ, Геометар, судити. Да ли би Ви желели да Вас неко води негде где тај неко мисли да је за Вас добро. Управо то ће Вам се десити. Истим судом, истим судом којим сте и Ви судили, судиће Вам се.

Буди ти бајо брат са Палмом из Јагодине. Па кад он наручи шкембићи а Ви брате Жарко наручите салату са туњевином. Или још боље без рибе. И будите му брат и прекор и идол на ког ће се угледати. Али ово само ако имате стаменост и капацитет да Вас не повуче у блато. Под овим наравно не подразумевам оно бањско блато.

[table id=1 /]

Коментар на чланак Жарка Б. Вељковића

ОДГОВОР НА ТЕКСТ ,,Александар Митић: Ко је Жарко Вељковић који жели да спречи откривање праве српске историје?’



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Unde venistis Жarko et quo vadis Flaminius?

  1. Pročitah članak i ostadog bez reči jer se sve svelo na “kafanski” mnolog.
    Citat
    “””Ја сам од оних који су срцем на Александровој страни”””
    Kraj citata

    Pa baš zato što ste srcem, a ne znanjem ili nedajbože pameću, tao i pišete ovako i na ovakav način.
    Na žalost ili na sreću, kako kome, u nauci nema romantizma i emocija zaljubljene seljačice.
    Postoji metodologija i argumenti, dokazi.
    Oni mogu biti i u opancima i na štiklama, ali nikada nisu bosi (bos po trnju).

  2. Све неки самозвани “Змајеви”, “Витезови”, “Лавови”, “Учењаци”, … са коца и конопца, све енглези из Корушине горње…

    По мени су селидбари ненаучне, подмићене, издајничке дегенчине и не улазим ни у какву причу са таквима – више.

    Ко не зна, сазнаће једном, моја породица је пореклом из Цавтата, из 2. века… , али да скратим:

    Кличевачки идол, од стране наглупих немачких сељобера је проглашен за фалсификат. Фалсификат јер: “…је истоветан са Српском народном ношњом.”

    Крај приче.

  3. Добро сте ме разумели и ниједна моја написана реч вам није промакла.

    То што сте се оглушили о коректност и добру намеру у решавању проблема не одговоривши на моја питања сведочи о стази коју сте – свесно, свесно – изабрали, ухвативши се за део у тексту који сте схватили као своју „сламку спаса“, а која Вам само помаже да се дубље уваљате у муљ из кога желите побећи.

    Шта има витез, припадник старог реда, помагач слабих, против заљубљених сељанчица?

    Реч „циганин“, „педер“ и „Шиптар“ нису више коректне, кажу новине из Брисела. Зар треба на столу да Вам осване депеша да ни реч „сељак“, у пежиративном смислу, није коректна, да би Вам се упалила лампица. Очекивао сам (као дете) да витезови имају много истанчанији укус и осећај за ствари каваљерске, џентлменске и чојствене. Или Ви не ширите својим примером вредности свог реда, или Ваш ред не обраћа превише пажње на вредносну скалу својих чланова која је, противно декларацији негде на периферији интересовања тог реда, јер има пречих овоземаљских проблема. Немојте после на мене да се љутите ако се обазрете и видите да сте на танком леду на сред језера, сами сте себе ту довели. Свака партија има малог од палубе који ове ствари прати и јавља у штаб. Иначе те сељанчице су мајке и супруге и песника и научника и јунака, и покојег издајника. Све је потекло из сеоске утробе, пре једне, три или пет, девет генерација. Нема овде пардона ни за мене ни за Вас, нити неспретних метафора и алегорија, поштујеш или не поштујеш. Срцем сам уз аутохтонисте јер срце је љубав, храброст и одлука која је годинама дозревала.

    Методологија, аргументи докази? Ви баш волите то “просветитељско”, шатро аналитичко и прорачунато.

    Аргументи: Покушајте да поставите ствари овако: Избаците „митоманију и митомане“ из главе а нацртајте тачке: хашки трибунал – Титова Југославија и КПЈ – дрезденски конгрес – анексија БиХ – бечки конгрес – Наполеонова помоћ османлијама у Босни и на Балкану – па и помоћ Рима (ок, самосталних градова држава на Апенинима, дакле исто је, исти културни миље и вредносни систем) тадашњим православцима приликом Косовске битке, која је изостала или није вреда помена. Илирски ратови… То за Вас тада нису били Срби, онда Етрурци (или Расции, Рашани), али Ви кажете ни то нису били Срби? Митоманија? Али не морамо ићи у камено доба, нпр Винчанску културу (Ви кажете Дунавску или Подунавску, таква депеша стигла у офис) која не сећам се тачно колико векова није познавала оружје, да би била готово уништена од људи другог соја и другог вредносног система.
    Каин и Авељ.

    Методологија: повуците линију између тачака, и одредите тенденцију односа између ваших ђедова и суседних култура и цивилизација око њега некада и сад. Нема друге поделе осим на Каина и Авеља. Треба да размислимо можемо ли узети неку трећу улогу овог пута.

    Докази: Упоредите званичну историју са историјом аутохтониста и имате их сада на претек. Позовите се радо и на новију историју о односима између германских / франачких краљева и српских племена (ако су то по Вама били Срби) у северној Европи и односу тадашње католичке цркве према њима. Па и у односу те исте цркве према Хунима и тим ето неким СлАвенима у средњој Европи. Ето доказа. Мене не интересују као полазне тачке те „клацкалице и љуљашке од aргумената и доказа“ који нам се гурају под нос, а који су исто толико противречни колико и наметнути. Дај бре море да одрешимо онај џак из Ватиканског подрума, ја бих радо захватио из тог џака, који је сакривен и склоњен. Знам шта је пљачкано и одношено тамо, а то што се крије – па може бити само то што је опљачкано. Е тог губавог коња ког баба вештица куди ја хоћу да зауларим, а не овог што ми га нуди за сјајног и лепог. Зар Вам је тај резон толико стран? Хоћеш купити први ауто који стоји на уласку на пијацу, или ауто салон?

    Кад смо код плена, можда су Вам се животни путеви укрстили са групама или појединцима међу њима који, можда, имају другачије циљеве него аутохтонисти. Ни то није грех само по себи али само док не почнете да добијате плату и повластице од њих, или да износите од тајне вечере свога народа пред њих. У том случају боље је бити заљубљена млада припадница становништва са периферије града, него прорачуната фрајлица испод зидина свог окупираног града која се продаје освајачком војнику за шаку брашна, сакупљеног са камаре плена отетог од припадника њеног народа. Немам Вам више ништа рећи с тим у вези осим да Вам пожелим мудрост у даљем раду. Ви сте на себе, свесно или несвесно преузели улогу антихероја у овој причи, а она је тежа и опаснија од наших улога. Јер ми бранимо своје, а ви браните туђе.

    Ипак тресите и подривајте аутохтонистичку теорију, тиме нам помажете да се преданије, професионалније и акрибичније посветимо светом позиву тражења Истине. Али трезвено и хируршки као прави професионалац, без непотребних резова а не као шићарџија на пијаци који се руга тезги самосталног произвођача да би газдина тезга изгледала лепша. Још ако узмогнете у себи наћи љубави за тим својих сународника, и ако имате величину да критикујете оне које волите и при том чак и да навијате за њих, обарајте и побијајте, нема проблема. Борба је племенита вештина, све док је пре свега племенита. И зато као витез и лав а не као пљачкаш и хијена. Да би били Витез, са оним што песме кажу да је Витеза красило, што смо усвојили априори као истину и идеал, без љубави и идеализма нећете далеко доћи. Ни један пророк није махао интелектом, него срцем, љубављу и милосрђем. Будите већи Витез од ондашњих пљачкаша, авантуриста и каријериста Тевтонаца. Нема поделе на католике и православце. То је само Брат Каин убио Брата Авеља, нек нам је то за наук, ко наук тражи. Лично ја не осуђујем лица, него вредносни систем. Али лица сносе одговорност јер могу да бирају.

    Тај систем се руши већ стотинама година у назад, одржава се на острвцима која су прикупила благо да с њим скују оружје и плате истраживања и школе, и одрже предност над опљачканим делом планете. Ускоро ће урушење бити јавно, већ је. Људи из најдубље сене ће покушати да се сакрију и оперу тиме што ће се одрећи 99% својих службеника. У уџбенике историје ће ући време када су корпорације, лобисти, братства и богомоље харали планетом. Рећи ће: ово је било сад, и никад више. Народе слободан си. И би везан сотона на 1000 година: Систем ће се форматирати, одбациће све непотребне компоненте али ће покушати да опстане као клице у пермафросту, да дрема и чека. Пар породица ће покушати да вегетира дубоко под површином, пригушено и притајено и да дела и даље у другом обиму. Након тих 1000 година ће бити и тај остатак разоткривен и рашчлањен и то ће бити почетак новог, Новог Доба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *