ОДГОВОР НА ТЕКСТ ,,Александар Митић: Ко је Жарко Вељковић који жели да спречи откривање праве српске историје?’

4

Напомена: Редакција Васељенске се ограђује од свега написаног у чланку и не подржава изнете ставове.

Будући да је у дотичном тексту изнет низ флагрантних неистина о мени самом, таксативно и кратко ћу одговорити на исте:

 

  1. Атеиста нисам, комуниста ни у сну, сатаниста Боже ме сачувај, а хомосексуалац врло тешко.
  2. Групу ,,Наука узвраћа ударац деретићевцима” сам основао и водим, дајући заједно са уваженим колегама таксативно научне аргументе против српске надриисторије, а вас ‘деретићевце’ (како вас народ зове), прецизније, све српске романтичарске (надри)историчаре, позивам да рационално и аргументовано одговорите на икоји научни аргумент који је на Групи изнет противу ваших теорија и романтицизација.
  3. Што се тиче моје научне биографије, она гласи, укратко, овако: ,,Жарко Б. Вељковић. Рођен 1976. у Београду. Класични филолог – мастер (Одељење за Класичне науке, Филозофски факултет, Београд). Сарадник ‘Српског научног центра’ и сарадник РТС-а на пројектима класичне старине. Етимолог, ономастичар, историчар језика, нормативиста, палеограф, епиграфичар и генеалог, објављује из поменутих области (2005–). Academia.edu: Žarko B. Veljković.’’


  4. Што се тиче мога чланства у ,,Српском научном центру”, колико се сећам, последњи рад који сам у научном часопису 2021. г. објавио садржао је податак да сам члан ,,Српског научног центра” и чланарину сам за ову годину платио и послао доказ о уплати г. Ивици Тодоровићу на мејл.
  5. Кога занима мој дипломски рад, нека се упути на Одељење за класичне науке Филозофског факултета у Београду, тема је била из Плинија Старијег и Страбона, а ментор ми је био академик (САНУ) и мој уважени професор, Александар Лома.
  6. Што се тиче изнетог ‘става’ како имам ,,неколицину радова расутих по разноразним зборницима”, могу одговорити да се са наведеног научног сајта Academia.edu може видети како сам досада објавио 42 рада, од којих 41 у страним и домаћим бодованим научним часописима и зборницима ранга М53 до М23, у часописима: ,,Исходишта” (М53), ,,Philologia Mediana’’ (M51), ,,Српска баштина” (М52), ,,Стварање” (М53), ,,Теолошки погледи” (М52; пре М51), ,,Октоих” (М51), ,,Linguistique balkanique’’ (M23), ,,Слово” (М53), ,,Речи” (М52), ,,Folia onomastica Croatica’’ (М51), ,,Fluminensia’’ (M51), ,,Прилози настави српског језика и књижевности” (М53), ,,The Genealogist’’ (М53), ,,Језик данас” (М53), ,,Keria – studia Latina et Graeca’’ (M52), ,,Прилози за књижевност, историју, језик, историју и фолклор” (М51), ,,Српски језик – студије српске и словенске” (М24), a објављивао сам у зборнику радова, ,,Језик око нас” (М45), као и у ,,Етнокултуролошком зборнику” (М44), зборнику који се може наћи на дигиталном репозиторијуму САНУ. И радови ми тачно покривају све горенаведене теме.
  7. Објавио сам књигу поезије ,,Баладе над ја”, а у штампи ми је друга књига поезије ,,Верси дубровачки у славу” којом поетски обележавам 600-годишњицу од почетка српске дуровачке књижевности српскога језика, а предговор је написала наш водећи рагузеолог др Ирена Арсић.
  8. Позивам, стога, (?) господина Александра Митића који је изнео низ флагрантних неистина о мени самом и моме научном раду и научној биографији, НЕКА ОН ПОКАЖЕ ШТА ОН ИМА ОД НАУКЕ, А НЕ ДА ГУБИ ВРЕМЕ ГОВОРЕЋИ О НЕЧЕМ И НЕКОМ О ЧЕМУ И КОМЕ ПОЈМА НЕМА. Притом, његово лепљење некаквих етикета ,,атеиста”, ,,комуниста”, ,,сатаниста” и ,,хомосексуалац” само говори о томе ДА ДОТИЧНИ НИШТА СЕМ ФЛОСКУЛА НЕМА И ДА ЈЕ СВЕ ШТО ОН ГОВОРИ, КАКО КАЖУ АРАПИ, ЈАУК ВЕТРА У ПУСТИЊИ.
  9. Дотични је изнео ‘податак’ како сам ја члан темпларског реда OSMTH. Мени је жао што му морам одговорити да дотични не зна ни да прочита назив темпларског реда чији сам члан, а који је OSMTJ, и који има велике приорате у Србији и по свим православним земљама, а највећи приорат, са највећим бројем чланова на свету, јесте у Русији, при чему у свим православним земљама, сем Србије, OSMTJ има своје православне свештенике, и чак епископе. Реч је о грађанској, добротворној, хришћанској организацији, чији чланови могу бити и православци и католици, која баштини традицију темплара и која се бави примарно добротворним радом и просветитељским радом у оквиру одговарајућих народа, будући да је реч о антиглобалистичкој организацији. Идеолошки се разликујемо од масонерије, а немамо директне везе ни са папом (у смислу да нам је командујући, па сам папа је укинуо и забранио темпларе 1307. г.), али са свим хришћанским црквама ми сарађујемо искрено у добротворном раду. ,,Да не зна левица твоја шта чини десница твоја!”, ми ћутимо и деламо. Стога је мени лично једна од највећих части да могу бити чланом OSMTJ, и темпларом, и да учиним колико је у мојој моћи да помогнем.
Прочитајте још:  Александар Митић: Ко је Жарко Вељковић који жели да спречи откривање праве српске историје?!

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Жарко Б. Вељковић,

класични филолог – мастер,

,,Српски научни центар”, Београд,

https://f-bg.academia.edu/FlaminiusBelisarius

 

Александар Митић: Ко је Жарко Вељковић који жели да спречи откривање праве српске историје?!

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “ОДГОВОР НА ТЕКСТ ,,Александар Митић: Ко је Жарко Вељковић који жели да спречи откривање праве српске историје?’

  1. Само се незналица (или будала, ако му се то “звање” више допада) може хвалити седмоструким “знањима” – етимолог, ономастичар, историчар језика, нормативиста, палеограф, епиграфичар и генеалог.
    Боље би му било да зна ЈЕДНО јер “бити свуда – значи бити нигде”.

  2. Мени је доста то што се хвалите чланством у организацији која се бави хуманитарним радом у Србији. Нека иду и нека се баве хуманитарним активностима тамо одакле су дошли, а ви ако их толико цените и волите, па широко вам поље.
    О активностима те и сличних организација знамо довољно. Били су то кољачи по палестини још и онда, а сада су само обукли рукавице да се испод њих канџе не виде.

  3. Unde venistis Жarko et quo vadis Flaminius?

    Аве брате Фламинијусе,

    Хвала Вам што сте се одлучили на то да одговорите на писмо нашег (и Вашег, побогу, зар не, чему увреде без обзира на то да он нема о Вама најлепше мишљење, повод је јасан) брата Александра Митића. Без обзира да ли је разлог Вашег одговора уношење јасноће у тему, или одбрана властите сујете, у сваком случају честитам Вам искрено на храбрости да искорачите, и тиме призовете и друге коментаре, као и овај мој коментар.

    Заиста сте нам помогли да унеколико боље сагледамо ствари, упознавајући Ваш модус операнди и поглед на свет.

    Казуј брате, шта нагна Жарка Вељковића да себе обогати именом Фламиниус Белисариус? Шта му је то недостајало да би био примљен у ред иностраног братства и тамо постао схваћен као напредан а не ретроактиван? Баците те штикле, брате Жарко, и обујте опанке, не зато што за боље не знате, него зато да их прославите. Па како се од шале и у сенци муза не назвасте Славински или слично штогођ? Али добро. Мада, свесни будите да Вас и по томе оцењујемо. Може човек да се назове сељак и собом оплемени село, а може и да обуче градске одежде у нади да ће га оплеменити.

    Предлажем овако: ако сте жељни истине, па макар и аутохтонисти били у праву, јер бранимо ставове а не себе, немојте трошити време на препуцавање. То није достојно човека за кога се ви издајете. Нађите број телефона брата нашего и вашего Александра, позовите га на неки обавезно алтернативни Ју тјуб канал, направите емисију „Зуб на Зуб“. У ствари, већ зашто нема емисија која ће да угости баш контрахенте под овим а не другим условима?!? Само нипошто не оне јајарске методе као код (беше ли то) РТС, који су угостили двоје вакцинаша и мутиводу експерта за интернет комуникације, против једне Јоване Стојменовић (3+водитељи : 1 Јована). Знамо за јадац, а јадни они који га не препознају.

    Свакако, Вама тим сарадника у позадини са лаптопом, Александу тим сарадника са лаптопом, веза са интернетом и оба ће те у рингу имати свој тим за попуну датих информација и проверу од контрахента добијених информација. Дакле имате џокере, као у квизу. Тамо где заглавите и не слажете се и дође до усијања, тема се одсеца и оставља са стране (са свим про и контра у њој), а вас двојица прелазите на следећу тачку. На почетку емисије оба да се поздравите и да кажете: „Поздрављам Брата (тог и тог) и не искључујем могућност да је он, делимично или у целости, у праву а да ја грешим. Овде сам да помогнем да приђемо корак ближе истини“. Да ли би Ви имали храбрости за тај изазов? Ви сте академик, имате књиге за собом. Не улазите у ринг без искуства. Свако даље пребацивање, пљување и поспрдавање, доиста квари Ваш цењени псеудоним. Ја знам да ће те прочитати мој коментар и зато не ћутите. Позовите Александра јавно пре него он Вас позове. А то саветујем и њему, будући да сам сигуран да и он чита на Васељенској.

    Ја сам од оних који су срцем на Александровој страни, али још увек уважавам и ставове људи који су слични Вама. За теорију аутохтонистичке школе сам чуо пре двадесет година и нисам веровао. Мислио сам да је то настало као потреба да се компензира комплекс. Искрено и без увреде – као Жарков Фламинијус.Не располажем чињеницама али моја дилема је била: Како је могуће да смо били толико велики и распрострањени, и да смо толико стари као народ – а да нема остатака и доказа тога? Али, како не располажем 100% истинама, водим се тенденцијом и статистиком.

    1. Зашто су се крале и палиле старе књиге у Србији од стране агресора и зашто су бомбардоване библиотеке? Која и чија је корист тога а чија и каква штета? Слажемо ли се овде?
    2. Како смо прошли информативно у прошлом рату? Где су били пријатељи да зауставе рат? Зашто побогу УРАНИЈУМ? Где су били пријатељи и Браћа? За кога и од кога је направљен Хашки трибунал? А за кога он то није?
    3. Кога и зашто преферирају велике силе данас? Колико су искрени према нама? Са које стране долази то братство, и ко је човек ко га је обновио? Ко је и одакле је Антони Здројевски?
    4. Да ли је истина да су постојале организације које су преименовавале имена и топониме народа који су требали бити сведени на мању меру? Јел било тога уопште и икада у историји? Када? Код кога? Од кога? Да ли си сигуран да и Срби нису жртва тога? Јест ли одговорили себи на та питања?

    Дакле, пратите тенденцију. Чини се да има много недоумица и нејасноћа и шанси за неспоразум и неистину. Смемо ли бити сигурни да историја није могла бити другачија? Брате Жарко, усуђујеш ли се заиста веровати да си до те мере у праву?
    И – говорите неистину када кажете да их народ зове деретићевцима. Не зове их народ тако. Само одређена група вас их тако зове. И, патетично је када кажете: „Атеиста нисам, комуниста ни у сну, сатаниста Боже ме сачувај, а хомосексуалац врло тешко“, јер Александар је написао: „Међу члановима те групе, између осталог, има и АТЕИСТА, КОМУНИСТА, САТАНИСТА и ХОМОСЕКСУАЛАЦА, што они јавно истичу“. Жељко, ако отворите шаховску партију овако, бранећи се од нечега за шта нисте нападнути, да би доказали да нисте то што ваш саговорник и није рекао да јесте – то личи на онај opening што се учи на воркшоповима мулти левел маркетинга. Дакле курс беседништва за пачију школу. Немојте тако. То није ниво човека за кога се издајете. Све то се може наћи у Карнегијевим књигама. За јефтине паре. Од неког ко је схватио Истину очекујем много више.

    На основу свега тога остављам огроман простор да су ствари које причају аутохтонисти истините, и данас му чак и нагињем. И упознајући Вас, кроз Ваш одговор, одмичем се корак од противника аутохтоне школе. И зато Вам хвала на изнесеним ставовима. Начин на који их износите је веома… инспиришућ.

    Знате, ја кад препрливавам Дрину, увек узмем у обзир струју и вирове, и тако пливам лево да би испливао десно, где намеравам. Мислите да сам заостали сељак? Немам мапу ни секстант – али ипак увек испливам тамо где сам намерио, хвала Богу, не занесе ме струја, нити мејнстрим. Узмем сва струјања у обзир. Као птица селица.

    То да Вам је ментор Александар Лома (Лома?), по мојој теорији шацујем… то му дође ко Иван Клајн. Пратим тенденцију. Ма може он да буде и Александар Дугин, али Руси су једном у историји, злу послужили у те сврхе да нам имплементирају комунизам. Ако нисте пекли занат код нпр. Милорада Живојиновића, од оца Драгомира и мајке Драгославе – у лошем праву иде тенденција.

    Члан сану? На ово Вам се одбија 10 кредит поинтс. То је толико труло, да се честит човек тамо само компромитује. Боље одбаци пензију и иди да пецаш рибу на Дунав и живиш од тога, уместо да тој организацији дајеш кредибилитет – препоручујем сваком честитом члану тамо.

    Ацадемиа еду није искључиво научни сајт. Грешите. Највећем броју људи није познато да је ово фирма, чији је власник Ричард Прајс. “Richard’s Banana Bakery”, a banana cake delivery service for cafes before starting “Dashing Lunches”, which sold sandwiches to consumers directly. He also founded LiveOut, a database of student rental properties in Oxford.In 2006, he created a Фацебоок application that allowed people to rate their friends’ photos, which was Facebook’s top app for nine months. Никаква ексклузива. Овде можеш наћи и копиране електронске књиге и рецапт за бака Катину шампиту.

    Иначе, спрдају се са том страницом да је фејсбук за академике. Ту мош да поставља текстове куј оће. Наставак .еду који користе амерички универзитети је тек касније резервисан стриктно за универзитете. Дакле текстови који се тамо поставе не пролазе НИКАКВУ стручну проверу нити оцену. Мислим да је битно ово нагласити да Вам читаоци нехотице не би дали додатан кредибилитет – што Вам свакако није неопходно, зар не?
    Што се ОСМТЈ тиче, да не улазим у то дал су добри или зли – и они свакако испуњавају на земљи свој космички задатак. Да ли служи Господу Богу, или кнеза земље и материјалног – свака особа и корпорација ће у судњем дану добити рачун, не сумњам у то ни мало, једна од мало ствари у коју не сумњам. Зло служи дестилацији Доброг, и само оно кроз то сазрева. Сумњам да је било шта на свету само по себи зло. Има схватања која кажу да ни националсоцијализам нити ционизам нису у корену зли. Моја интересовања иду у правцу тога како да моје бриге не постану моји страхови, а страхови не постану мржње. И Добро и нечист су само јинг и јанг будизма, хоризонтална и вертикална греда хришћанства, лотос хиндуизма и његов муљ из кога расте, месец ислама и његова звезда.

    Али брате: лако је Вама седети са Лордом Карингтоном и Конте Мађоријем тамо, и издајући се њима као Фламинијус Аурелиус Агрипа, спрдајући се на Фејсбуку са аутохтонистима који су по Вашем без сумње објективном и одмереном суду, деретиштија тек. Жарко, није ми стран осећај да маса и руља ретко доносе добро. Али стравично је сакрити се у тајност и мењати свет без његовог знања и сагласности. Грех је кљукати неког макар и здравим спанаћем и причати му да је то сладолед. Знате ли колико је зла снешено на свет јер је неко заводио масе против њиховог знања у пропаст. Хоћете ли Ви да из заводите у добро?! Да ли циљ оправдава средства? Тим судом ће ти Бог, природа, поље нулте тачке, или шта већ, Геометар, судити. Да ли би Ви желели да Вас неко води негде где тај неко мисли да је за Вас добро. Управо то ће Вам се десити. Истим судом, истим судом којим сте и Ви судили, судиће Вам се.

    Буди ти бајо брат са Палмом из Јагодине. Па кад он наручи шкембићи а Ви брате Жарко наручите салату са туњевином. Или још боље без рибе. И будите му брат и прекор и идол на ког ће се угледати. Али ово само ако имате стаменост и капацитет да Вас не повуче у блато. Под овим наравно не подразумевам оно бањско блато.

  4. Не Славољуб нити Користољуб, већ Родољуб. Из рода Ненадовића, а вазда Пристижића. каже:

    Тајно или полутајно друштво, “нека не зна левица твоја шта ради десница твоја”. Дивно, дивно. Тако и треба. На жалост и коза ностра оперише под истим условима, а окултизам воли изопачене и уврнуте речи и дела. (кроз трња до звезда, могла би да буде крилатица за корона вакцине. грађани кроз трње, златна милијарда до звезда). Али не само Ваша левица већ и ноге у ципелама а и цела будна Србија, зна за Ваша добротворна дела према аутохтоној школи.

    Где не нађосте нека племенитија дела да делате, него се осули на подсмех и поругу?

    Даље – ако један Ред, дарује болницу граду- да ли он тај ПОКЛОН предаје у руке без услова и уграђивања? Или је са болницом повезано и то да буде расадник регрута и кадета за тај Ред, да га назовемо и партија? Мислим, може ли директор да НЕ буде члан те партије која је дала болницу? А, на пример, директор ХОЋЕ да буде члан те партије, да ли та партија из пијетета треба да одбије доктора и каже му: Цењени господине, хвала на указаном поверењу, али ви радите у болници коју смо даровали граду. Није примерено да ико од наших чланова има икакву функцију у тој болници. Не желимо да изгледа да смо направили радно место за своје кадрове. На крају крајева, ту се користе и лекови, многи од њих се производе на западу, па онда имате и то са короном, не би желели да се ставови медицинског особља и избор медикамената доводе у везу са радом и личним ставовима чланова наше партије. Ето има болница, дарована је граду, и ви то сада сами регулишите, а ми ћемо својим путем даље.

    Замисли, неки Кривокапић члан реда Gigants, а највећи заговорник вакцина, тестира стране лекове у Србији, а “поклонио” болницу?

    И лоша страна тих тајних редова је јер си ти увек више члан реда него свог народа (заиста није тако?! Па тај је Браћу заменио бРАЋОМ. Јер се сматра за нешто боље)

    И, нетранспарентно је и то да кад чланови направе неку вербалну или још горе физичку флатуленцију у јавном животу, ред (чланови реда у разговору са светом) увек може да са чуђењем врти главом и ц,ц,ц,ц ишчуђава се – не носећи никакву одговорност за испад свог члана. А ако се посрећи па члан заиста буде користан и Богу и народу – е онда се ваде повеље и похвале, и онда је био члан свих ложа и редова. И то је мана тајног реда.

    Докле више та преверавања на силу и за паре и уцену? Докле похришћавања, исламизација, покатоличавања, демократизовање народа ове планете који не може да предахне од мачева и социјалног инжењеринга? Све што је наука измислила окренуола је Нечист у своју корист да “реформира и унапреди” у ствари потчини и пороби.

    Цела историја је крцата јавним партијама са тајним плановима за поробљавање и тајним партијама за јавним плановима за ослобађање.

    Бог нам суди.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *