Храмови тако не горе – знамење Божије у Казахстану

1
Астана

Дан након Оданија празника Воздвижења Часног Крста, 5. октобра 2021. године, у граду Алма-Ата дошло је до јаког пожара у храму посвећеном овом црквеном догађају, који се налази у микрореону Карасу.

Као резултат пожара, један од најлепших храмова у Казахстану претрпео је огромну штету. Ватрена стихија потпуно је уништила централну куполу, главни олтар, иконостас и унутрашњу декорацију.

Према информацијама Одељења за ванредне ситуације Алмате, пожар се догодио у 14:53. Снаге и средства Министарства за ванредне ситуације града упућене су у највишем степену.

По доласку првих ватрогасних јединица, 4 минута касније, затечено је дрвена купола и дрвене греде скеле које горе отвореним пламеном са преласком на иконостас (олтарска преграда) на укупној површини од 90 квадратних метара. Поводом растаураторских радова, већина икона је претходно премештена у другу просторију“, саопштило је Министарство за ванредне ситуације.

П.С. Тако је изгледао централни иконостас цркве Воздвижења Часног Крста 8. јула ове године, када је поглавар Казахстанске митрополије – митрополит Александар – тамо служио Божанску Литургију.

Какви су рестаураторски радови извођени у недавно изграђеном и освештаном храму чија је изградња завршена 2015. године, остаје мистерија. Ово је највероватније лаж. „У 2015. години урађен је и постављен иконостас горњег реда и осликане иконе, зидно сликарство је завршено… Изградња црквеног здања је завршена“ – саопштио је сајт Митрополије.

Осврт Редакције сајта „Москва Трећи Рим“:

Драга браћо и сестре у Христу! Храмови једноставно тако не горе! Уверени смо да је овај пожар Божији знак који разоткрива отпадништво надлежног епископа Александра и свега његовог кукавички ћутећег свештенства. На крају крајева, овај антихристов слуга отворено и јавно позива народ Божији да се вакцинише сатанском кашом и чак је иницијатор њене куповине. Ево, прочитајте испод.

_______________________

Осврт „Борбе за веру“:

Митрополит Александар казахстански не само да је коронаверац, већ је и екумениста. Подсећамо да је он био један од учесника светског екуменистичког мултиконфесионалног и мултирелигијског скупа одржаног у Астани, престоници светске закулисе, 2012. године, у организацији председника Казахстана – сатанисте Нурсултана Назарбајева. За одржавање конгреса религијских лидера, специјално је саграђена гигантска пирамида – „Палата мира и слоге“. У пирамиди постоје просторије не само за намаз, већ и за молитвене праксе других религија.

„Мислим да је ово јединствен храм, где се окупљамо за једним столом и говоримо о томе да је Творац свих нас један“, – наставио је јеретичка квазитеолошка тврђења председник Казахстана.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!

Борба за веру1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.