Летонија: Суспензија па отказ за невакцинисане раднике

1
(Фото АП - П.Д.Ј.)

(Фото АП - П.Д.Ј.)

Летонски парламент је данас дозволио компанијама да запослене који одбијају вакцинацију против корона вируса отпусте или да их упуте на рад од куће, док се земља бори са једним од најгорих таласа корона вируса у Европској унији.

Према усвојеном закону дозвољава се предузећима да суспендују невакцинисане без плате, ако одбију да приме вакцину, или, ако је могуће, да се пребаце на даљински рад.

Пропис предвиђа и да компаније могу да отпусте запослене, ако не добију вакцину током три месеца суспензије, преноси Ројтерс.



„Постоји довољан разлог да се верује да таква особа није погодна за ту позицију”, написала је летонска влада у поднеску парламенту, образлажући предложену меру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нова правила ће ступити на снагу 15. новембра, пошто Летонија изађе из блокаде, а постоје изузеци за особе које имају медицински разлог да се не вакцинишу, међу којима су они који су недавно прележали болест.



Раније се обавезна вакцинација против ковида 19 у Летонији односила само на раднике у здравству, образовању и социјалној заштити.

Око 61 одсто одраслих Летонаца је потпуно вакцинисано, што је мање од просека Европске уније који износи 75 одсто, преноси Танјуг.

Летонија је била прва држава у ЕУ која је ове јесени вратила строге мере карантина, јер је број случајева ковид-19 растао, и затражила је од других чланица медицинску помоћ пошто је број ковид пацијената преважисао њене болничке капацитете.

[table id=1 /]



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Летонија: Суспензија па отказ за невакцинисане раднике

  1. Сви корумпираним ковод кретенима треба јасно и гласно рећи: да је ово рат лажима и “вакцинама” а после рата зна се како се поступа са сарадницима окупатора, наголо, наћелаво, катранисање врућом смесом, јавни линч па у клозет јаму БИЛО И НИЋЕ када улица суди када курвињске судије неће.
    КАДА НЕМА ПРАВДЕ Е ПА НЕЋЕ БИТИ НИ МИРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *