Потенцијално ратиште: Руски радар открио амерички извиђачки авион изнад Црног мора

1

(Фото: Depositphotos)

Потенцијално ратиште: Руски радар открио амерички извиђачки авион изнад Црног мора.

Конкретно, у саопштењу се прецизира да се у водама Црног мора тренутно налази разарач са навођеним ракетним оружјем „Портер“, танкер „Џон Лентхал“, командни брод морнарице САД „Маунт Витни“, као и да су два америчка стратешка бомбардера Б1-Б извела летове изнад Црног мора на удаљености око 100 километара од руске границе.

„Бродови америчке морнарице стигли су због учешћа у мултинационалној вежби коју у подручју Црног мора изводи здружена команда Оружаних снага САД у Европи. Поред тога што је у вежби осим америчке морнарице планирано учешће тактичке, патролне и стратешке авијације, као и контингената Оружаних снага Бугарске, Грузије, Румуније, Турске и Украјине, у току је проучавање потенцијалне зоне ратних дејстава у случају да Кијев припрема војно решење на југоистоку Украјине“, упозорава Министарство.

Према наводима руског војног ресора, активности америчке морнарице представљају дестабилишући фактор на Црном мору, а један од циљева је војно освајање Украјине.


Под будним оком Црноморске флоте

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, руска Црноморска флота предузима бројне мере за контролу активности америчке морнарице у водама Црног мора, додаје Министарство.


Прочитајте још: 


„Руске Оружане снаге непрекидно посматрају и прате ситуацију“, истиче се у саопштењу.
Раније је руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио да је Америка заинтересована за стварање поморских база у Румунији и Бугарској, што представља директно кршење Оснивачког акта Русија-НАТО. Како је рекао вежбе НАТО-а на Црном мору повезане са жељом Америке да појачава политику обуздавања Русије.

Прочитајте још:  Ко маскира тестирање патогена на Украјинцима

[table id=1 /]



Спутник

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Потенцијално ратиште: Руски радар открио амерички извиђачки авион изнад Црног мора

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *