Тужилаштво неће водити поступак против бившег начелника Комуналне милиције у Нишу

1

Комунална полиција (Фото: Јутјуб)

Више јавно тужилаштво у Нишу неће водити поступак против некадашњег начелника комуналне милиције у Нишу Горана Ђорђевића, јер како наводе сумње да је учинио кривично дело за које се гони по службеној дужности. Ђорђевића је један од узбуњивача из Комуналне милиције раније оптужио да је фалсификовао картице за особе са инвалидитетом и користио их, између осталог, за паркинг места.

Тужилаштво је, како пишу, поступило по пријави, али неће покрениту поступак.

На основу провера извршених у оквиру предистражног поступка, дана 26.10.2021. године је оцењено да поводом ове пријаве нема места покретању и вођењу кривичног поступка, јер нема основа сумње да је учињено кривично дело за које се гони по службеној дужности, о чему је обавештен и подносилац пријаве – наводе у саопштењу.



Подсетимо, након што је узбуњивач из Комуналне милиције у Нишу Александар Тодоровски јавно говорио да је начелник Ђорђевић на то место постављен противзаконито, уследио је састанак са градоначелницом Ниша Драганом Сотировски, а један од узбуњивача поднео је и кривичну пријаву против њега због злоупотребе службеног положаја јер је, како је раније рекао Тодоровски, фалсификовао картице за особе са инвалидитетом и користио их, између осталог, за паркинг места.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нишка комунална милиција од недавно нема начелника, већ координатора, а Ђорђевић је према објашњењу градоначелнице Ниша Драгане Сотировски пребачен на друго место у Градској управи, јер им због реорганизације недостају правници.

[table id=1 /]



М.Милојевић Костић/Јужне вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Тужилаштво неће водити поступак против бившег начелника Комуналне милиције у Нишу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *