Тајван обуставља другу дозу Фајзерове вакцине за узраст од 12-17 година из забринутости због миокардитиса

0

(Фото: ЦНА)

Шеф Централног командног центра за епидемије (ЦЕЦЦ) Чен Ших-Чунг рекао је у среду (10. новембра) да је комисија стручњака одлучила да обустави давање других доза Фајзер-БиоНТецх (БНТ) ковид вакцине деци узраста 12-17 година из забринутости да може повећати ризик од миокардитиса.

Пријављени су случајеви миокардитиса (запаљења срчаног мишића) и перикардитиса (запаљења спољашње слузнице срца) након вакцинације деце између 12 и 17 година БНТ вакцином. Према америчкој статистици, ризик да млади добију миокардитис након примања друге дозе БНТ-а је 10 пута већи него након прве дозе, известио је ЦНА.


Прочитајте још: 


Неке земље су прилагодиле своју политику у вези са давањем вакцина против ЦОВИД-19 адолесцентима. На пример, Хонг Конг је променио са две дозе БНТ на само једну дозу за оне од 12 до 17 година. Велика Британија је урадила нешто слично, препоручивши само једну инјекцију за децу између 12 и 18 година, према ЦНА.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чен је рекао да је Саветодавни комитет Министарства здравља и социјалне заштите за праксу имунизације (АЦИП) одлучио да прекине давање друге дозе БНТ овој старосној групи на две недеље, током којих ће стручњаци и лекари Центра за контролу болести (ЦДЦ) размотрити 16 случајева миокардитиса међу адолесцентима након БНТ вакцинације пре доношења коначне одлуке о томе да ли да се настави са другом инјекцијом.

Пре доношења коначне одлуке биће прегледани и међународни подаци, рекао је шеф ЦЕЦЦ-а и додао да се тренутно деца узраста од 12 до 17 година вакцинишу са две дозе широм света, осим у Хонг Конгу и Великој Британији.

Прочитајте још:  „Постљуди“ против зомбија: Цукербергов Метаверзум осуђује Земљане на касте и тоталну контролу

Што се тиче тога да ли ће вакцине против КОВИД-19 бити одобрене за децу узраста од 5 до 11 година, Чен је рекао да се то питање неће разматрати док се не реши питање друге дозе за децу од 12 до 17 година.

[table id=1 /]

Превод: Васељенска / Извор: Тајван Њуз



 


Прочитајте још: 


За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *