“Шпанац”, или страшна тајна коју покушавају да сакрију

0

(фото:ФСК.РУ)

Болест је изазвана вакцинама које су убризгане у америчким војницима.

Интересовање за историју епидемија је нагло порасло након што је СЗО објавила „пандемију КОВИД-19“ у марту 2020. Показало се да је највећа по броју жртава била епидемија шпанског грипа (шпанска грозница), која је избила 1918. године, а завршила се почетком 1920. године. Болест је захватила најмање 550 милиона људи, или око 30% светске популације. (Супотнитски МВ Пандемија „шпански грип” 1918-1920 у контексту других пандемија грипа и „птичјег грипа”). Број умрлих од шпанског грипа није поуздан, процене се крећу од 17,4 милиона до 100 милиона. У популарној литератури на тему „шпанског грипа” цифра се најчешће појављује на 50 милиона. У релативном смислу, процене варирају у распону од 0,9-5,3% светске популације, што омогућава да се епидемија шпанског грипа сматра највећом катастрофом у историји човечанства.

Шпански грип је вероватно прва права пандемија. Према дефиницијама које су донедавно деловале у СЗО, пандемија се сматрала епидемијом глобалног обухвата. У Европи је, као што знате, било много епидемија куге, колере итд., али су биле регионалне: нису се шириле на друге континенте. А Шпанац је прекрио скоро цео свет.



Име не би требало да завара. У Шпанији су били далеко од највећих губитака од ове епидемије. Разлог за име је другачији. Цензура зараћених земаља учинила је све да спречи цурење информација о зарази преко штампе, како се не би сејала паника у друштву и подривала морал њихових војски. А Шпанија је у рату задржала неутралност, није било строге цензуре, шпански медији су прилично објективно описивали епидемију и дешавања око ње.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У већини извора о шпанском грипу, епидемија се назива вирусна. Међутим, нова истраживања сугеришу да би то могла (највероватније бити) бактеријска пнеумонија. Све ово је предговор главној ствари. И што је најважније – верзија о људском пореклу шпанске грознице. Први пут сам наишао на ову верзију када сам видео чланак Да ли је војна експериментална вакцина 1918. убила 50-100 милиона људи окривљених као „шпански грип“ на веб локацији Вакине Импакт? (Да ли је експериментална војна вакцина убила 50-100 милиона људи оптужених за „шпански грип“ 1918. године?) Публикација се појавила пре три године. Чланак је написао Кевин Бари, председник Фирст Фридомс, Инц., непрофитне организације која се бори против кршења америчког устава и кршења људских права у Сједињеним Државама.

Прочитајте још:  Букти епидемија у Србији - пуне се болнице, градови пооштравају мере

Кевин Бери сматра да је вакцинација људи, која доводи до инвалидитета и смрти, једно од грубих кршења америчких уставних права. Прво, има знакове насилног поступка; друго, покривено је велом лажи. Кевин Бери је кренуо на пут борбе против криминалних вакцинација након што је један од његових синова након таквог поступка постао инвалид. Кевин Бери је истомишљеник познатог активисте за људска права и борца против опасних вакцинација Роберта Кенедија Јр. Кевин Бари је 2015. објавио Вакине Вистлбловер: Екпосинг Аутисм Ресрч Фрауд у ЦДЦ-у [ЦДЦ је амерички медицински регулатор. – .]. Предговор књизи написао је Роберт Кенеди Јр.

Кевин Бери пише о Шпанцу као злочину већих размера и страшнијем од припремања и изазивања два светска рата. На ратиштима Првог светског рата страдало је укупно око 10 милиона људи, а Шпанкиња је однела 5-10 пута више живота. И изазвао је шпански грип „експеримент са бактеријском вакцином“. Кевин Бари је пронашао очевице догађаја од пре једног века (укључујући и међу својим рођацима). Кључне речи у његовом чланку су: „Експеримент бактеријске вакцине 1918-19 можда је убио 50-100 милиона људи.

Бери се позива на извештај Националног института за здравље из 2008. Смрт од бактеријске пнеумоније током пандемије грипа 1918-19, у којем се наводи да је бактеријска пнеумонија убила најмање 92,7% људи код којих је обдукцијом у периоду 1918-1919. дијагностикован шпански грип.
Пнеумонију су изазвале вакцине које су убризгане у америчку војску. Сједињене Државе су ушле у Други светски рат априла 1917. Број оружаних снага као резултат мобилизације брзо је повећан са 300 хиљада на 6 милиона људи. Од тога је више од 2 милиона војника послато у иностранство, првенствено у Европу и на Филипине.
И пре него што су Сједињене Државе ушле у рат, америчко војно особље почело је да се вакцинише против разних болести. Лекови су развијени у лабораторијама Института за медицинска истраживања (ИМР), који је створио Џон Рокфелер (ИМР још увек постоји, али се сада зове Универзитет Рокфелер). У овом институту је рођена савремена фармацеутска индустрија. Институт је био пионир многих приступа које фармацеутска индустрија данас користи, укључујући и припрему серума вакцине.
Од јануара 1918. америчка војска је почела да убризгава лек против бактеријског менингитиса, који се производио у ИМИ, а почетна „сировина” били су коњи. Први који су примили вакцину били су војници у војној бази у Форт Рајли у Канзасу. Тамо је забележен први смртни случај: војник који је наводно био болестан од новог облика грипа, који је, иронично, назван „шпански грип”. Аутор напомиње да би било много тачније назвати нову болест “Форт Рајли грип”. У чланку се наводи: „Можда је сличност раних симптома бактеријског менингитиса и бактеријске пнеумоније са симптомима грипа разлог зашто експерименти са вакцином у Форт Рајли нису виђени као потенцијални узрок шпанског грипа већ 100 година.
У свом чланку, Кевин Бери се позива на извештај о вакцинацији Форт Рајлија који је потписао Фредерик Тејлор Гејтс. Многе референтне књиге и енциклопедије га приказују као баптистичког министра, просветитеља и главног саветника нафтног тајкуна Џона Д. Рокфелера. Управо је на инсистирање Гејтса овај амерички милијардер одлучио да 1901. године створи поменути Институт за медицинска истраживања, а касније и Рокфелерову фондацију. Фредерик Тејлор Гејтс је управљао и дефинисао ове институције. Развој фармацеутске индустрије постао је приоритетна област деловања ИМИ-а и Фонда (пре тога је фармацеутика била уметност производње робе у комаду за сваког конкретног пацијента). У другој деценији двадесетог века, стари фармацеутски производи под вођством Фредерика Гејтса почели су да се немилосрдно уништавају, замењени масовном производњом производа хемијског порекла. Џон Рокфелер је започео свој посао са производњом нафте, затим се бавио прерадом нафте, а још касније се бавио петрохемијом. Његов следећи корак били су лекови засновани на хемијским једињењима (алопатија), а не на органским супстанцама (натуропатија). У оквиру нове фармацеутске индустрије, један од приоритета су били лекови за вакцинацију против најразличитијих инфекција.

Прочитајте још:  Главни проблем Америке

Научници медицине су се још у 19. веку бавили проучавањем и развојем препарата за вакцину. Деценијама су тестирали лекове на животињама, а затим врло пажљиво прешли на људе; у исто време, није могло бити масовних блиц вакцинација. А Фредерик Гејтс је видео јединствену прилику да спроведе масовну блиц вакцинацију без дуготрајног клиничког истраживања: рат је пружио такву прилику. Хиљаде и хиљаде америчког војног особља претворене су у експерименталне мишеве. Гејтс извештава да су војници добили 3 узастопне дозе вакцине против бактеријског менингитиса.

Прича је почела у Америци, али се наставила у Европи. Читамо: „Институт (ИМИ – ВК) извештава да је током Првог светског рата дистрибуирао бактеријски серум у Енглеској, Француској, Белгији, Италији и другим земљама. Мало се зна о томе како су ове земље експериментисале са својим војницима.” Аутор позива власти европских земаља да отворе своје архиве и кажу истину.

Иначе, бактеријски серум је масовно коришћен за инокулацију цивилног становништва Сједињених Држава. По завршетку рата америчке трупе су се враћале кући. Власти су уплашиле Американца на улици да би их војници могли заразити оним што су и сами заразили у европским рововима. Међутим, огроман обим смрти од шпанског грипа објашњава се не само масовном употребом овог лека у Сједињеним Државама и шире. Америчко војно особље које је пробушено ИМИ вакцином било је носилац бактеријске инфекције и заразило је оне који нису вакцинисани.

Дугачак чланак садржи много занимљивих и релевантних детаља, али ћу овај преглед закључити ироничном фразом Кевина Берија: „Вакцине спашавају животе… осим што смо убили 50-100 милиона људи 1918-1919 – ово је много мање ефикасан продајни слоган од превише поједностављеног „Вакцине спашавају животе“.

Прочитајте још:  У ШПАНИЈИ СЕ УВОДИ "СОЛИДАРНИ ПОРЕЗ": Милиони радника могло би имати користи од овог смањења пореза

Они који су научили историју Шпанца, наравно, нису могли да игноришу невероватну подударност имена два „хероја” вакцинације – Фредерика Гејтса и Била Гејтса. Међу њима нема директне породичне везе, али је подударност презимена симболична. Први је директно оптужен за убиство 50-100 милиона људи од стране упућених. Други само покушава да понови „подвиг“ имењака.
П.С. Оно што Кевин Бари каже о Шпанки у свом чланку није откровење. Пре њега су многи говорили и писали о овоме, али су власти и Велика Парма учинили све да истину заташкају. У такве поштене ауторе спада америчка професорка и докторка натуропат Елеанор Макбин (1905-1989), која је написала неколико књига о вакцинацији. Најпознатија од њих је „Отровна игла: потиснуте чињенице о вакцинацији“ (1957). Елеанор Макбин – следећи пут.

[table id=1 /]



Валентин Катасонов/ФСК.РУ

Превод: Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *