Mогуће проширење важења ковид пропусница

0

(Фото Pixabay)

[table id=1 /]

И даље се смањује број новооболелих од вируса корона – према последњим подацима у Србији је јуче међу 16.335 тестираних потврђено 3.086 нових случајева заразе, а преминуле су 53 особе. На болничком лечењу налази се 6.314 пацијената, од којих је 240 на респираторима.

Следеће седмице биће одржана седница Кризног штаба, најавила је јуче премијерка Ана Брнабић а разговараће се, између осталог, о евентуалном увођењу ковид пропусница и у другим објектима. Брнабићева је казала да је та опција увек на столу, али да је било примарно да се ковид пропуснице уведу тако да се смањи било каква могућност злоупотребе, преноси Танјуг речи премијерке са панела „Имунизација младих”, одржаног на Факултету организационих наука.

Председница владе и кризног штаба је истакла да медицински део штаба и даље тражи да се ковид пропуснице уведу 24 сата у свим затвореним просторима, осим у продавницама, али да је важно како да се спроведе контрола поштовања те мере. – Много је важније да људи виде да се спроводи контрола тамо где су уведене пропуснице, него да се уведу свуда, а да контроле нема. То је разлог зашто идемо у постепено увођење, али то је увек на столу– нагласила је Брнабићева.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Истакла је да је важно да се води рачуна и о менталном здрављу нације, посебно младих, којима је, како је истакла, пандемија вируса корона много узела. Оценила је да је епидемијска ситуација у Србији сваким даном све боља, али да не значи да ће тако остати, нарочито ако се, како је истакла, не повећа обухват вакцинације.

Прочитајте још:  Беливук у исказу рекао да је рушио у Савамали

Прочитајте још: 


Министар здравља Златибор Лончар јуче је на панелу „Имунизација младих” казао да су ковид пропуснице дале најбоље резултате у мотивисању младих да се вакцинишу против вируса корона. Поручујући да је вакцинација једини пут за повратак нормалном животу, додао је и да су анкете показале да највећи број младих на питање зашто не желе да се вакцинишу одговара да „не зна”. Зато ће у промоцију вакцинације на факултетима да се укључе и студенти, посебно Медицинског факултета, где је вакцинисано више од 90 одсто академаца.



Висок проценат вакцинисаних студената је и на Стоматолошком, више од 60 одсто, и Фармацеутском факултету у Београду, као и на Ветеринарском.

– Ту смо да разјаснимо дилеме и да кажемо само чињенице. Једини задатак здравствених радника је да урадимо све да спасемо здравље и животе вас и ваших родитеља и кроз то гледајте све мере које доносимо – поручио је окупљеним студентима министар здравља.

[table id=1 /]



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *