Службени подаци Јавног здравства Енглеске говоре да је стопа заразе ковидом већа код вакцинисаних него код невакцинисаних

0
Xinhua News Agency via Getty Images

Спектатор је објавио чланак у којем се позива на званичне податке Јавног здравства Енглеске, у којима се наводи да су за старије од 30 година „стопе заразе ковидом на 100.000 сада веће међу вакцинисаним него невакцинисаним“.

Па ово је непријатно.

Чланак, који је написала Лајонел Шривер, носи наслов „Апсурдни театар вакциналних пасоша“.Истиче се да према званичним подацима, вакцине нуде само око 17 одсто заштите за старије од педесет година.


Прочитај још: 


„Као што сам тада приметила, то би значило да вакцинисани и невакцинисани представљају упоредиву опасност једни за друге“, пише Шривер. „Све ковидове шеме апартхејда су стога безначајне.Она затим јасно објашњава како званични подаци поткопавају читав аргумент који стоји иза пасоша за вакцину, који невакцинисанима забрањује улазак на безброј места.

„Свеже информације су учврстиле овај закључак. У свакој старосној групи преко 30 година у Уједињеном Краљевству, стопе заразе ковидом на 100.000 сада су веће међу вакцинисаним него невакцинисаним. Заиста, у старосним групама између 40 и 79 година, стопе инфекције су више него двоструке међу вакцинисаним него међу невакцинисаним. Безуспешно прекрштено тело ПХЕ, Агенција за здравствену безбедност Уједињеног Краљевства, махнито појашњава да подаци „не би требало да се користе за процену ефикасности вакцине“, упозорење које укључујем ради тачности. Али разлике у стопама заразе су довољно драстичне да можете сами да донесете закључке.

null

Шривер затим резимира како ти подаци руше разлог за примену пасоша за вакцину.

„Чување капија од палата задовољства оставља погрешан утисак — статистички, лаж — да невакцинисани насилник прогнан на улицу представља далеко већу претњу заразне болести него гости у оближњем банкету који су, као и ви, праведно добили вакцину. Истина, путник у авиону са двоструком дозом вакцине на 24А може бити исто толико ризичан саиграч на седишту као и велики неопрани протерани са лета.”

У међувремену, Тајмс извештава о резултатима друге студије која је „открила да ће двоструко вакцинисани једнако вероватно пренети ковид-19 као и невакцинисани људи“.Након што је Јавно здравство Енглеске објавило податке, владине бирократе почињу да паниче да ће људи користити те податке као аргумент да вакцине нису толико ефикасне.


Прочитај још: 


Директор Канцеларије за статистику Ед Хамферсон сазвао је хитан састанак са Агенцијом за здравствену безбедност Уједињеног Краљевства током којег је био забринут да подаци имају „потенцијал да доведу у заблуду“.„Запазили смо да су ови подаци коришћени за тврдњу да су вакцине неефикасне“, касније је написао Хамферсон.

Није ли чудно како се чини да се влада и повезана регулаторна тела плаше сирових података?

Ако су вакцине ефикасне колико нам говоре, зашто бисмо се бринули?

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!

Превод: Васељенска / Извор: Самит Њуз 

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.