Побеснели митрополит Јаков: „Или се вакцинишите, или престајете да служите“!

1

… Грчки јерарх упутио застрашујући ултиматум тридесетпеторици својих клирика: „Или се вакцинишите, или престајете да служите“!

Митрополит Јаков је обећао да ће свештенике који нису вакцинисани током недеље удаљити са богослужења.

Митрополит митиленски Грчке православне цркве Јаков упозорио је 35 свештеника своје епархије да ће, уколико не буду вакцинисани, бити удаљени са богослужења, преноси издање Ortodoxia.info..У циркуларном писму упућеном сваком од 35 свештеника епархије који се противе вакцинацији против Цовид-19, митрополит Јаков је написао да „осим ако се не вакцинишу против корона вируса у року од недељу дана, биће им дато неплаћено одсуство док не прођу вакцинацију“.Како преноси Ortodoxia.info, „гнев“ Митрополита, који важи за једног од најумеренијих у Цркви Грчке, изазвао је један од свештеника Митрополије митиленске, који је учествовао у слављу на дан помена светом великомученику Димитрију, услед чега се вирус наводно „пренео“ на многе људе који су били у контакту са њим.ВЕРНИЦИ ЗАКИНТА СМАТРАЈУ УКЛАЊАЊЕ 14 свештеника „САТАНСКОМ МЕРОМ“.

Верници сматрају да је понашање митрополита Дионисија, који је са службе уклонио 14 невакцинисаних свештеника, „пореметило душевни мир пастве“.

Верници на острву Закинтос у Грчкој сматрају да је уклањање са богослужења митрополита Дионисија 14 свештеника епархије који су одбили да се вакцинишу против Цовид-19 „сатанска мера“, наводи публикација Вима Ортходоки. Присталице свештеника који су одбили вакцинацију расули су по улицама Закинтоса летке у којима су изнели своје мишљење о питању уклањања свештеника са богослужења.Они у свом тексту оптужују митрополита закинтског за „нељудске и противправне радње“, да је понашањем митрополита Дионисија „поремећен душевни мир пастве“. Како преноси ЕРТ, верници су одлуку и поступке митрополије Закинтос назвали „сатанским“.

Такође се наводи да је ситуација која се сада ствара на острву тешка, јер ако 14 свештеника буде инсистирало на својој одлуци да се не вакцинише и ако не нађу замену, онда ће бити много проблема у парохијама и селима Закинтоса који ће остати без свештеника и богослужења уочи Божића.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Борба за истину/ Правослљавље живот вечни

1 Коментар

  1. I treba, treba jednom da se razcisti zito od kukolja u svim sferama i da se vidi ko je ko.

    Zar Bog nije rekao da Carstvo Nebesko ne moze biti dok se ne razcisti zito od kukolja, kukolj ide u vatru a zito predstavlja novi zivot, vecni

    Rekao je na pitanje a gde je Nebesko Carstvo, pa tu, u svima nama, svaki pojedinac nosi u sebi e sad sto kukolju kukolj obecava nesto to je drugo ne vide i ne mogu jer slepac slepca vodi.
    Nebesko Carstvo potice iz duse, duha, nama samima.. Budite istrajni jedina razlika izmedju vakcinisanih i nevakcinisanih je to sto ce ovi drugi imati nadu za vecni zivot a drugi muku vecnu
    Ne bojte se onog ko moze ubiti telo vec onog ko moze i dusu i telo ubiti u paklu

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.