6 намирница које побољшавају циркулацију: Укусне су и веома доступне

0

Циркулацију можете побољшати редовним вежбањем, шетњом, избацивањем цигарета из употребе, уколико имате ову штетну навику.

Лош проток крви може изазвати болове, грчеве у мишићима, утрнулост, проблеме са варењем, хладноћу у рукама или стопалима.

Нормална циркулација крви је један од веома важних фактора за здрав живот. Лош проток крви може изазвати болове, грчеве у мишићима, утрнулост, проблеме са варењем, хладноћу у рукама или стопалима.

Циркулацију можете побољшати редовним вежбањем, шетњом, избацивањем цигарета из употребе, уколико имате ову штетну навику.



Иако је за решавање проблема циркулација често потребна терапија, конзумирањем одређених нанирница можете позитивно да утичете на циркулацију крви.

1. Риба
Истраживања кажу да је риба храна за срце, јер су поједине врсте, као што су лосо, харинга, скуша, богате омега-3 масним киселинама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ове здраве масти подстичу циркулацију и снижавају крвни притисак. Риба је једна од намирница које побољшавају проток крви и одржавају артерије незачепљенима.

2. Ђумбир
Ђумбир је познат по својим антибактеријским, антимикробним и антисептичким карактеристикама које јачају имуни систем.

Он је битан и за примарну и периферну циркулацију у телу јер спада у ред најбољих природних антикоагуланата. Разређује крв и спречава стварање тромба.

Ђумбир можете додавати у јела као зачин или га можете пити као чај.




3. Бели лук
Бели лук је добро познат по свом благотворном дејсту на циркулацију и здравље срца. Истраживања показују да алицин, који бели лук садржи, може да побољша циркулацију и смање крвни притисак.

Бели лук ослобађа закрчена артерије и разређује крв и снижава холестерол.

4. Црна чоколада
Црна чоколада садржи посебну врсту антиоксиданса познатог као флавоноид. Налази се у воц́у и биљакама и омогућава повец́ани проток крви.

Прочитајте још:  Ми ћемо убризгати отрове у вашу крв и у крв ваше деце!

Прочитај још: 


Конзумација црне чоколаде се препоручује у умереним количинама, јер свакако садрже шећер и масти које утичу на повећање телесне масе.

Бирајте увек ону са већим процентом какаа.




5. Цитруси
Цитруси су пуни витамина Ц и многим антиоксидансима. Конзумацијом воћа као што су мандарине, лимун, поморанџе и грејп, побољшавате здравље срца и циркулацију.

6. Орашасти производи
Производи као што су бадеми, ораси, лешници, кикирики, пистаћи итд. богати су витамином Б3 или ниацином који је директно везан за побољшање циркулације крви у телу. Можете их грицкати свакодневно или их додавати у разна јела.

[table id=1 /]



Телеграф.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *