Нова криза: Британци пред несташицом која ће их заболети више него ишта

0

Foto: Shutterstock

Рафови са алкохолом у Великој Британији могли би да за католички Божић остану празни, јер нема довољно возача који би развозили пиће по супермаркетима.

Несташица алкохола могла би да изазове озбиљне проблеме у Британији, обзиром на то да истраживања из 2019. године показују да чак 54 одсто Британаца конзумира алкохол минимум једном недељно.

Ед Бејкер, генерални директор дистрибутера вина „Кингсланд Дринкс“, рекао је да његова компанија напуни око 185 милиона боца вина сваке године. Од тога се свака осма боца попије у Британији.



„До сада смо обично имали између 80 и 100 камиона којим бисмо превозили вина. Сада их функционише једна 20. Никада нисмо имали мање возача“, рекао је Бејкер.

О овом проблему Британско удружење за продају вина и других алкохолних пића обавестило је министра саобраћаја Гранта Шапса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ово је хитна ситуација за наше компаније и императив је да влада што пре преузме кораке како би пре божићних празника решила проблем недостатка возача“, навели су из удружења.



Апелују и на продужавање виза возачима из иностранства.

„Већ се суочавамо с великим кашњењима испорука вина и других алкохолних пића, а то повећава трошкове и смањује избор купцима“, навео је Мајлс Биал, извршни директор удружења.

У апелима им се придружују удружења фармера, банкара, трговаца, власници ресторана и логистичких компанија, јер радне снаге фали свима.



Власт тврди – Све је под контролом

Ипак, Влада Велике Британије је у саопштењу рекла да не очекује потешкоће у снабдевању алкохолом овог Божића.

„Брзо смо реаговали како би се ухватили у коштац с изазовима у снабдевању, до којих је дошло због потешкоћа на глобалном нивоу“, рекао је портпарол владе.

Прочитајте још:  Американци су у Ирак довезли још 35 танкера са опљачканом сиријском нафтом

Прочитај још: 


Подсетимо, супермаркети у Британији већ месецима имају проблем са снабдевањем због пандемије и недостатка радника након Брегзита

Тренутно у Британији ради и борави око 5.000 страних држављања, а да би се ситуација довела у нормално стање потребно је да их дође још сто хиљада.

[table id=1 /]



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *