Пољски лек за коронавирус не делује акције Biomed-Lublin оборене

0

(фото:www.bankier.pl)

У суботу, 27. новембра, агенција за медицинска истраживања објавила је податке који показују да лек против корона вируса Биомед-Лублин није успешно прошао клиничка испитивања. Акције компаније, која је заузела прво место у рејтингу популарности на берзи, одмах су пале.

„Резултати анализе података од првих 100 пацијената укључених у студију показују да додавање специфичног имуноглобулина анти-САРС-ЦоВ2 из плазме стандардној терапији нема статистички значајан ефекат на крајње тачке наведене у протоколу студије. “, наводи се у званичном саопштењу.

Бивши сенатор др мед. Грегори Челеј је на конференцији за новинаре 23. септембра, представљајући ампулу са леком, поносно прогласио „први лек на свету за ЦОВИД-19, лек који делује, лек који садржи антитела која неутралишу коронавирусу“.



Пре избијања пандемије, акције Биомед-Лублина, који је развијао неуспешан лек, вределе су око 1 ПЛН. У року од неколико месеци након почетка, стопа је скочила на више од 30 ПЛН, али је затим постепено почела да опада. „Даљњи ПЛН већ није био тако успешан за биомедицину, до краја октобра стопа се формирала око 10 ПЛН, а крајем прошле недеље је достигла 6,65 ПЛН“, каже стручњак за финансијска тржишта Михаил Жулавински.

Одмах по објављивању резултата клиничких испитивања, инвеститори су на отварању трговања у понедељак реаговали на ово масовном продајом хартија од вредности. На почетку сесије, акције Биомед-Лублин су одмах изгубиле више од 33 одсто. вредности, иако је касније скала пада донекле успорила на 26% (4,89 ПЛН по акцији).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Извор:Васељенска ТВ

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *