Лудило: Реч „Божић“ вређа верске мањине у Великој Британији

0
британија, регистар

британија

Постало је познато да су у Великој Британији уочи божићних празника владини званичници препоручили да се не користи реч „Божић“ како се не би увредиле верске мањине. Према речима свештеника Филипа Иљашенка и вође патриотског покрета „Четрдесет Сорокова“ Андреја Кормухина, ово је доказ покушаја подривања темеља хришћанске цивилизације на Западу.

Ова препорука се појавила због чињенице да је британски премијер Борис Џонсон најавио ограничења блокаде новог соја Омикрон. На слоган акције којом се позива на ПЦР пре пута: „Не носите КОВИД кући за Божић“, уложили су вето званичници владе. Један од државних службеника је објаснио да је реч „Божић“ „само американизам“, коју треба напустити.

Руски свештеник Филип Иљашенко подсетио је да се раније део света у коме се налазе САД и европске земље називао хришћанским светом. Он је појаснио да би, у вези са оним што се дешава на Западу, данас било исправно назвати ову територију постхришћанским светом.



„На примеру вести да у Великој Британији политичари желе да одустану од помињања Божића, видимо да у западном свету постоји процес децрквења – отпадништва, односно одступања од хришћанских канона, тј. отпадништво. Тврдње да Божић некога вређа су потпуно апсурдне. По сличној логици, Европа би у блиској будућности требало да забрани свету књигу, која описује Рождество Христово – Нови завет“, изнео је своје мишљење свештеник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Свештеник цркве Светог Николе у Кузњецкој слободи напоменуо је да нико не говори о томе да хришћани могу да вређају неке друге традиционалне религије. Поставио је реторичко питање: „Да ли ће се ови људи усудити да забране верске обреде друге светске религије или ће се плашити да заузврат добију свети рат?“

Прочитајте још:  У Шведској "у име слободе говора" планирају спаљивање Библије, Торе и Курана

„Место прогнаног добра увек је заузето његовом супротношћу – злом. Свето место никада није празно. Нечисти дух, изгнан из срца човека, лута по Земљи и не налази покоја. Враћа се и види да је место које је напустио сређено и празно. Затим поведе са собом многе најгоре демоне и врати се тамо где је био. Ово је рекао Господ пре две хиљаде година. Ове речи су у Светом писму“, објаснио је свештеник.

Отац Филип је изразио идеју да није важно како се зову људи или утицајне заједнице које се боре са Богом. У сваком случају, према речима свештеника, преко њих делује непријатељ људског рода. Он је подсетио да је извор свих лажи ђаво.




Руски политички аналитичар Андреј Кормухин је изразио мишљење да светске елите, покушавајући да изграде нови светски поредак, воде жестоку борбу против хришћанства, јер је вера, уз појмове породице и отаџбине, срж, основа нације и држава.

„Верујем да вест да ће реч „Божић“ у Великој Британији бити искључена из званичних обраћања званичника није постала сензација за политичке елите западног света. Лондон је дуго био један од главних међународних центара за дехришћанизацију света. Већина апологета револуције у двадесетом веку, укључујући и оне рођене и живе у Немачкој империји, добијали су мете из Лондона и често су посећивали овај град. Нервира их што су људи, поред решавања телесних проблема, и даље заузети духовним саморазвијањем. У новом свету, по њиховом плану, неће бити институција државе и породице, они ће избрисати границе држава и концепт рода. За ово, пре свега, морају се уништити традиционалне вредности. То се сада дешава у Европи и Сједињеним Државама “, објаснио је он.

Прочитајте још:  Веизовић: Хил - највећи злочинац над Србима, координатор "Олује" и НАТО бомбардовања ,идеолог УЧК и онај који ће испратити задњег Србина са КиМ

Прочитај још: 


Саговорник РИАФАН-а је скренуо пажњу на то да британске власти нису отказале викенд и сада божићне свечаности називају „зимским празницима“, односно покушавају да промене суштину: викенд је уведен управо због Божића да би хришћани могли дочекати овај за њих важан датум.




„У америчким и европским медијима педофилија, инцест, бестијализам и канибализам се представљају као нешто природно, или барем нешто што се може разумети. Људи се охрабрују да буду толерантни и толерантни према овоме. Покушај замене Божића и корупција друштва су карике у истом ланцу. Они покушавају да реформатирају свет и економски и морално. За то се мора уништити стари свет са његовим моралом, чашћу, милосрђем и саосећањем“, објаснио је стручњак.

Кормухин је сугерисао да ће следећи корак након укидања речи „Божић“ бити реформа хронологије: на Западу ће, под изговором заштите интереса верских мањина, покушати да усвоје нови временски оквир, јер сви ми живи, рачунајући године од рођења Христовог.

ФАН је раније објаснио разлог угњетавања белог становништва у САД. Према мишљењу стручњака, расизам против белог становништва, наметнут на Западу, у стварности је само један од инструмената транснационалних корпорација у уништавању цивилизације.

Олег Сиров/РИАФАН

Превод: Васељенска ТВ

 

[table id=1 /]


 

ПРАТИТЕ НАС НА МРЕЖАМА

ТЕЛЕГРАМ       ТВИТЕР         ФЕЈСБУК




За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *