И неки НАПРЕДЊАЦИ подржавају ЕКОЛОШКЕ протесте

0

(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/MO)

Политичка боја еколошких протеста видљива је на основу тога што протесте подржава 14 одсто присталица Српске напредне странке и сличних.

С друге стране, протесте подржава 68 одсто присталица коалиције Странке слободе и правде и других, као и 65 одсто присталица зелено-леве коалиције, показују четири истраживања Демостата у протекла четири месеца.

Социолог и истраживач Демостата Срећко Михаиловић за недељник Време указује да пуну пажњу треба обратити на политички потенцијал подршке еколошким протестима, јер чињеница да протесте подржава две петине Београђана и нешто више од трећине грађана Србије, као и сваки седми присталица владајућих странака, није занемарљива.



Према истраживању најављене изборне оријентације за парламентарне изборе, међу изборно опредељеним испитаницима, 55 одсто подржава владајуће странке – СНС, СПС и остале, 16 одсто коалицију у којој су ССП, ДС, ПСГ и Народна, девет одсто Зелено-леви блок, ДСС и ПОКС су на седам одсто, а Двери и Заветници су на пет одсто.

Када је реч о изборној оријентацији изборно опредељених бирача за београдске изборе, владајуће странке имају подршку 46 одсто, опозиција око ССП 22 одсто, Зелено-леви блок је на 13 одсто, ДСС и ПОКС на четири одсто, а Двери и Заветници на пет одсто подршке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



021, ФоНет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *