Један позив мења све: МУП тражи од грађана да буду полицајци

3

Полиција. (Фото: Танјуг видео)

Док председник државе калкулише са потписивањем Закона о експропријацији, еколошки активисти и део опозиције позивају грађане на протест и нову блокаду саобраћајница која би према најавама требало да се догоди у најмање 30 градова широм Србије. С друге стране МУП позвао грађане којима је, како стоји у саопштењу, због протеста ограничена слобода кретања да пријаве демонстранте на посебан број телефона.

„Ја ћу да шетам и овако ћу, морају да ме науче да снимам, ја то не умем још овим мобилним телефоном или тако нешто, ћу да идем да их сликам свуда по Србији, да видим ко су људи који малтретирају и да их питам што малтретирају људе, има да се појавим на бар пет тачака“, рекао је председник Вучић у уторак.

У наставку приче шта ће радити у суботу, председник позвао полицију да не реагује – а полиција позвала грађане да је, по принципу мобилни у руке, позову.



„Министарство унутрашњих послова истиче да грађани Србије који се суоче са оваквом врстом проблема могу на једноставан и брз начин обавестити полицију о кршењу закона, починиоцима или регистрацијама возила која се користе за спречавање нормалног функционисања саобраћаја“, наводи МУП у саопштењу.

Хало полиција, мени је ограничена слобода кретања – да ли је МУП објавом посебног броја телефона за пријаву блокада путева и насиља током протеста – затражио од грађана да се баве полицијским послом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Замислите сутра ситуацију неко се одлучио на протест, а неко долази са оловком и записује регистрацију и какве то реакције може да изазове и какве последице може да има. С друге стране, то је утеривање страха свима који ће се одлучити за протест у суботу“, каже новинар Вукашин Обрадовић.

Прочитајте још:  Студенти снимили видео са признањем да су разбили излог на просторијама СНС-а у Новом Саду (ВИДЕО)



Реагујући на одлуку МУП, потпредседница ССП позвала грађане да полицији како је написала на друштвеним мрежама пријаве полицију и њихову параполицију, а лидер Заједно за Србију Небојша Зеленовић није директно одговорио на питање у вези са посебним телефонским бројем МУП.

„То што каже министар Вулин, Бог свети зна шта је у његовој глави, али то шта он стварно мисли, то је оно што смо видели у суботу на мосту, а видели смо да се полиција повукла и оставила грађане на милост и немилост неким наоружаним батинашима. Вучић је улица, ти људи којима он командује су улица, ти људи које плаћа, они су улица, он то све организује“, каже Зеленовић.

Еколошки активисти и део опозиције протестују тражећи повлачење Закона о експропријацији и измену Закона о референдуму. Председник државе истиче да ништа нема везе са Рио Тинтом, али и даље не ставља потпис на нове законске одредбе о експропријацији.



„Ја мислим да је управо то инаћење показатељ његовог страха, он се боји да попусти, бринући како ће то утицати на његов рејтинг, то је детињасто понашање које показује да он своју сопствену сујету ставља изнад интереса нације“, каже активиста покрета Крени-промени Саво Манојловић.

Еколошки устанак објавио је све локације у Београду и Србији које ће бити блокиране у суботу, без и са аутомобилима, уз најаву да ће се аутопут, како стоји у саопштењу, мирно блокирати на два сата.

[table id=1 /]



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Један позив мења све: МУП тражи од грађана да буду полицајци

  1. треба пријавити кризни стожер и политичаре да су нам противуставно укинули разноразне слободе због измишљеног “вируса” па пљачком заједничке нам касе ( буџета ) сиромашећи нас, отимачином заједничке нам имовине ( привреде, ресурса … ) па још и личне имовине као 45 … и мало им је багри лоповској па нас још трују, зраче, побољевају отровима из наметнутих “вакцина” и све у сврхе да нас се реше у болести јер више не могу нама владати штампањем лажних $$$ и имбецилним лажима, али су се зајебали овога пута решиће се сами себе
    https://odysee.com/@noname_52:5/KORONA-FA%C5%A0IZAM-EVROPA-2021—1941:0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *