Милановић: Сребреница није исто што и Холокауст и Јасеновац

1
ким

Зоран Милановић. (Фото: Јутјуб)

Хрватски председник Зоран Милановић, који се нашао на мети критика Бошњака и дела хрватске јавности због, како кажу, релативизације Сребренице, поновио је данас да Сребреница није исто што су Холокауст и Јасеновац.

„То је тежак злочин с елементима геноцида, то је рекао и суд, али ниједан суд не може бити Свето писмо. Неким људима је то добро легло неким људима или нељудима то није добро легло. 5000 или 8000 људи или 80.000 људи није исто. Није исто догађа ли се у гасним коморама или се догађа с мачетама. Не знам коме би таква моја изјава могла шкодити”, упитао је Милановић на конференцији за новинаре.

Истакао је да у његовој изјави нема ничег погрешног и констатовао да свака његова критика у БиХ наилази на исте реакције, пренели су хрватски медији.



„Ја нисам ментор (Драгану) Човићу, реалност је да је он тамо представник. Испада да ХДЗ и СДА тамо имају монопол на бошњаштво и хрватство и тако то можда и јесте у БиХ. Изетбеговић није толико представник Бошњака колики је Човић представник Хрвата. Туђман је исти као Милошевић, наши генерали су исти као Младић и Караџић, то је сулудо”, рекао је хрватски председник, јавља Танјуг.

Додао је да се јуче чуо са лидером ХДЗ у БиХ Драганом Човићем, који га је, како је казао, мало брифовао.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Неки људи цело време говоре да је Хрватска била агресор и да су Туђман и Шушак били исти као Караџић и Младић. Ја сам рекао да Сребреница није исто што и Холокауст и Јасеновац”, навео је Милановић.

Прочитајте још:  Банкрот компаније за платне картице: Блокиран новац и корисника из Србије

[table id=1 /]



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Милановић: Сребреница није исто што и Холокауст и Јасеновац

  1. Не вјеруј латинима ни кад ти дарове доносе. Тобож рекао да није исто, али ето има елемемте геноцида и хоће да каже да је у Јасеновцу 80 000 страдало, море мислите да нисмо примјетили, да смо ми сви сисали весла…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *