Синиша Мали: Влада у четвртак о изменама Закона о експропријацији; закон нема везе са Рио тинтом

2

Синиша Мали

Очекујем да ћемо већ на наредној седници Владе у четвртак имати измене Закона о експропријацији — рекао је министар финансија Синиша Мали. Нагласио је да тај закон нема везе са компанијом “Рио Тинто”.

Синиша Мали је рекао да је закон у складу с Уставом, а да су у питању су неки рокови, који, како је навео, према мишљењу председника (Александра) Вучића, а и њиховом, дају краћи временски рок за одлучивање око продаје имовине од пет дана.

“Данас ћемо направити предлог измена новог закона, како бисмо до четвртка имали на седници владе. Крајњи рок за потписивање је до 10. у месецу, а ући ће у парламент на усвајање до краја године”, рекао је Мали за ТВ Прва.



Он је нагласио да тај закон нема везе са “Рио Тинтом”.

“Тај закон нема баш никакве везе са `Рио Тинтом`. Сваки документ који је донет за `Рио Тинто’ је далеко годину дана од нас. То је за неке био изговор, да кажу: ”Да, ово је отимачина и ми зато протестујемо против Рио Тинта””, казао је министар финансија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мали је истакао да се “ниједна одлука неће доносити без грађана који живе тамо” и без завршене студије о утицају на животну средину.

“Сходно ономе што је председник рекао, променићемо пар одредби закона. Када се заврши студија о утицају на животну средину, ако се покаже да јаловишта неће бити у коритима река, да нема утицаја на животну средину, онда ће се поставити питање грађанима. Ако се покаже да је могуће, на крају крајева, разговараћемо са грађанима, нека они сами одлуче шта је за њих најбоље”, додао је Мали.

Прочитајте још:  ОБЈАВИЛИ РАТ ПРАВОСЛАВЉУ! Анонимни покрет "Браво" тражи забрану "пажљења ломача" на Бадњи дан!

Казао је и да га изненађују протести који се дешавају у Србији.

“Коме одговара овако јако Србија, да имамо стопу незапослености од 10,5 одсто, колико смо имали прошлог квартала? У окружењу, никоме. Зато имамо већи притисак, да се Србија врати у прошлост”, оценио је Мали.

[table id=1 /]



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Синиша Мали: Влада у четвртак о изменама Закона о експропријацији; закон нема везе са Рио тинтом

  1. мали – велика мега лопурда перачица, касирка окупаторска, његова жена Веца га цинкала јавно пред народом да је бије, краде, незаконито руши Савамалу чак је купио Мерцедес украденим парама и није га хтео регистровати као сви поштени грађани него га регистровао преко некаквих острва преко којих краде Србији новац за окупатора, значи ни украденим новцем од Србије није хтео платити за нов Мерцедес, жао му и украдене паре трошити у Србији коју краде дан и ноћ … каква мален човек смрадни несрећни окупаторски испрдак … туче народ, жену, краде пуј, пуј, пуј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *