ЦРНИ ПЛОДОВИ ПРИЈАТЕЉСТВА СА ПАПИСТИМА … Мрак над Виборшком епархијом

0

(фото:3РИМ)

Виборшка епархија је одлучила да настави „црно“ дело започето у Ватикану средином 2000-их и које су модернисти наше РПЦ МП покупили у православном календару „Поп + Цат“ у црно-белом формату :

 



Објављивање оваквог „ремек-дела“ православне мисионарске мисли никако није случајно, већ је плод вишегодишњег православно-католичког дијалога. Као што знамо, Ватикан већ неколико година годишње објављује црно-бели календар под називом Цалендарио Романо , који приказује младе „секси“ италијанске свештенике . Уз сваку фотографију приложен је опис атракција Ватикана. Цена таквог календара је 10 евра.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прошло је шест година, а у децембру ове године нови напад „мисионарског свраба“ задесио је јерархију Виборшке епархије овога пута под руководством бившег МП Епископа Игњатија (Пуњина).

Виборшка епархија је 9. децембра представила календар Мој избор са уметничким црно-белим фотографијама епархијских свештеника који су се са 20-25 година определили да свој живот посвете Богу и људима. Епископ виборшки и приозерски Игњатије говорио је о издању на конференцији за новинаре у Дому пријатељства Лењинградске области. Конференцији за новинаре присуствовали су и начелник Епархијског одељења за младе протојереј Артемије Литвинов и аутор фотографија, петербуршки фотограф Александар Стрелков , преноси прес-служба Виборшке епархије .

Бивши помоћник МП РКВ, 48-годишњи епископ Игњатије, нашао се на првим страницама „календара младих“ (као „господин јануар“) . И наравно! Он, очигледно, себе у својој епархији сматра неком врстом Џејмса Бонда у црним наочарима …

Игњатије је подсетио да се Виборшка епархија већ дуго бави фото пројектима: изложба фотографија „Коневец – светиња која је у близини“ и епархијски фото конкурси (манастир „Вера, нада, љубав“ и „Светилиште у близини“).

Прочитајте још:  РИА „Катюша“: Надамо се да РПЦ неће учествовати у приближавању царства Антихриста

Игњатије је приметио висок професионализам фотографског рада Александра Стрелкова (на фотографији изнад Александра (лево) и његовог рада) и поклонио му блаженопочивше Владичино писмо (!!!). Његово Преосвештенство је захвалио Влади Лењинградске области, штампарији ПСП-Принт и лично Елени Хризман, као и свима који су учествовали у реализацији идеје о календару.

Отац Артемије Литвинов је захвалио владајућем епископу на подршци иницијативама Омладинског одељења, говорећи о „иновативном правцу“ његовог рада и идеји стварања календара:

„Упознали смо фотографа Александра Стрелкова када је било потребно одржати мајсторске курсеве за учеснике Епархијског омладинског форума на острву Коневец, јула 2020. Тада се родила идеја о фотогалерији” .

Стил календара „Мој избор“ има дубоку духовну и едукативну поруку. Ђаво који делује преко петербуршког фото уметника јасно показује какав утицај има на Цркву и савремено младо свештенство.

На корицама видимо црне облаке како се скупљају над куполом храма, затим – свештеника који седи иза решетака тамнице, епископа у тамним наочарима. Све у овом календару указује нам на примат ТАМЕ над СВЕТЛОСТИ, ЦРНЕ над БЕЛИМ.

ВАСЕЉЕНСКА ТВ/3 РИМ

ЦРНИ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *