БЕЗ СТИДА И СРАМА Весић се хвали резултатима пред Београђанима!

0

Весић (Фото: Јутјуб)

На адресе Београђана стигло је писмо заменика градоначелника Београда Горана Весића који је одлучио да се “похвали” резултатима градске власти, па се тако дичио и појединим реконструкцијама улица које су пробијале све могуће рокове и претвориле се у београдски “Скадар на Бојани”. У истом писму, Весић је позвао Београђане да путем анкете предлажу пројекте за наредну годину.

Становници Београда су уз месечне рачуне јавних и комуналних предузећа у својим поштанским сандучићима добили и писмо „Београд по твом“. У њему је било свега од позива грађанима да учествују у креирању буџета за наредну годину, па све до набрајања пројеката који су, како тврди, успешно реализовани, па и до разноразних обећања од канализације до домова здравља у приградским општинама у наредном периоду.

Али у мору Весићевог хвалисања, многи од пројеката које је он набрајао заправо нису нимало за похвалу, односно начин на који су урађени или на који се сада ради.



Реконтрукција улица попут Цара Душана и Џорџа Вашингтона, које су Весићу за понос, заменик градоначелника Београда заборавља да грађани немају „кратко памћење“ и да се сви сећају колико дуго је пробијен рок за завршетак радова, те бројних других проблема станара и пуцања цеви током тих година радова.

Весић се хвали и „завршеном инфраструктуром за нову аутобуску станицу у Блоку 42“, а заборавља да ће Београд и у 2022. годину да уђе без изграђене аутобуске станице, а радови за ове две године „миле“, а станичне зграде још ни нема. Савски трг који је Весић исто тако „завршио“, заменик градоначелника је заборавио да спомене чињеницу да заправо радови на том тргу још нису готови и да се у Савској улици и даље копа, а саобраћај из правца Савске у Карађорђеву и Немањину је онемогућен, те аутомобили морају да се крећу Сарајевском.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  И западни намесник Брнабићка позвала да се гласа за промене Устава

Заменик градоначелника Београда у свом обраћању свој фокус ставља и на канализациону мрежу, а истовремено су многи указали да је нацртом буџета Града Београда за 2022. опредељено нула динара за ту мрежу у Алтини, Батајници, Болечу и другим местима.

Зато вам ово Весићево предизборно „хвалисање“ преносимо у целости.

„Драге Београђанке и Београђани,

Наш Београд имаће наредне године највећи буџет у модерној историји и износиће више од 158 милијарди динара или милијарду и 358 милиона евра – за шест одсто је већи од овогодишњег буџета.

Ове године смо изградили или тренутно пројектујемо и градимо 15 нових вртића, реновирали смо Земунску и Пету гимназију, Дом здравља у Борчи, Булевар патријарха Павла, улице Саве Машковића и Црнотравску са кружним током на Бањици, Карађорђеву улицу, као и улице Цара Душана и Џорџа Вашингтона.

Реконтруисали смо Савски трг, изградили 176 километара канализационе мреже, уредили 96 фасада, наставили изградњу регионалног водовода Макиш-Младеновац, урадили инфраструктуру за нову аутобуску станицу у Блоку 42, обновили 15 и изградили 3 нова парка, 43 спортска терена и грбоље за кућне љубимце.

Поделили смо око 70.000 таблета за ђаке од 3. до 6. разреда основних школа и око 8.000 лаптопова за њихове учитеље и наставнике, а такође смо финансирали и бесплатне школе спорта за 69.000 малишана.

Из буџета Града Београда градићемо ове године и метро, ширићемо мрежу приградске и градске железнице, градити инфраструктуру за фабрику вакцина, завршити надвожњак у Батајници. Такође, градићемо фабрике за прераду отпадних вода у Великом селу, Остружници и Обреновцу и изградићемо 521 километар канализације у Обреновцу, Лазаревцу, Барајеву, Сопоту, Младеновцу, Гроцкој и на левој обали Дунава у Борчи.

Прочитајте још:  На Универзитету у Београду остало више од 3.700 слободних места, скоро 1.900 на буџету

Почињемо да градимо линијски парк на Дорћолу, Музеј града Београда и Музеј афричке уметности, реконструисаћемо Омладинско позориште „Дадов“, као и Каленић пијацу и пијаце у Обреновцу и Лазаревцу.

Купујемо 100 нових зглобних аутобуса на природни гас, нових трамваја и 80 тролејбусакоје ћемо добијати наредних десет година. Реконструисаћемо Девету београдску гимназију, као и основну школу у Батајници, изградити дом здравља у Железнику, те амбуланте у Пударцима, Камендолу.

Нацрт буџета можете погледати на сајту Града Београда www.beograd.rs од 24. новембра до 8. децембра. Позивам вас да учествујете у анкети на сајту Града Београда и предложите шта желите да урадимо у наредној години у нашем граду. Прошле године предлоге је далпо 10.046 грађанки и грађана, а скоро трећина је усвојена и реализована током ове године. И ове године учествујете у заједничком креирању буџета.

Желимо да чујемо ваше предлоге, јер се у буџету Града Београда налази новац грађанки и грађана Београда. На тај начин заједно ћемо мењати наш град и учинити га бољим местом за живот свих људи. Тако, Београд побеђује“.

Директно.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *