Јагодинци против отварања рудника литијума у Поморављу

0

Izvor: Milan Nikić

Протест грађана и еколошких организација против отварања рудника литијума у Поморављу одржан је у четвтрак увече на градском тргу у Јагодини.

Савез еколошких организација Србије (СЕОС) и јагодинска група грађана „Еко Бригада“ организовали су скуп на тргу између Гимназије и цркве, под називом „ Нећемо рудник литијума у Поморављу“, а присуствовали су, осим Јагодинаца и грађани угрожених места којима прети ископавање литијума.

Више од 200 окупљених су акламацијом прихватили да се затражи од свих локалних самоуправа да преиспитају просторне планове општина ако у њима има истраживања и рударења литијума, а позвана је и СПЦ да стане уз вернике.



„Дигнимо главе. Не могу све да нас похапсе и да нас отпусте. Ово је борба за нашу децу и унуке“, чуло се са говорнице на тргу у Јагодини у четвртак.

СЕОС чине организације „Не дамо Јадар“, „Заштитимо Добрињу и околину“, „Сувоборска греда“, „ нЕко брине за Левач“ и „Еко Бригада“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *