Више од 100 маринаца добило отказ јер одбијају вакцину

0

Преко стотину америчких маринаца отпуштено је због одбијања да се вакцинише против Ковид-19.

 

Портпарол маринаца, мајор Џим Стенгер, рекао је за војни магазин да је 103 маринаца добило отказ, да је одобрено 1.007 изузећа од вакцине из медицинских и административних разлога, док је до сада одбијено 2.836 захтева за изузеће из верских разлога. Генерално се очекује да ће снаге, које још ниједном војнику нису одобриле изузеће на верској основи, одбити скоро 300 преосталих пријава. Иако је прошлог месеца откривено да је Корпус маринаца најмање вакцинисана војна снага САД, огромна већина – око 95 одсто – примила је најмање једну дозу вакцине против Цовид-19. Активном особљу је дат рок до 28. новембра да се вакцинише против вируса или да се пријави за изузеће.

Вест о масовном отпуштању маринаца долази убрзо након што је откривено да је 27 припадника америчких ваздухопловних снага отпуштено ове недеље јер су одбили да се вакцинишу. Отпуштено особље Ратног ваздухопловства није тражило никаква изузећа и званично је кажњено због непоштовања наређења. Очекује се да ће америчка морнарица следити њихов пример у блиској будућности. Од прошле недеље, 5.731 припадник америчке морнарице остало је невакцинисан упркос мандату који се захтева од свих активних маринаца.



Чак 40.000 америчких војника је одбило вакцинацију против Ковид-19 или је тражило изузеће – што је отприлике 3% војника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Експрес вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *