Тврде да их ЕПС пљачка: Скинули им бројило за струју, а рачуни ипак стижу

0

Dalekovodi struja Foto:EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Порталу Нова.рс јавили су се грађани који тврде да су преварени од стране Електродистрибуције Србије. Један од њих је и случај мештанке општине Гроцка, којој је стигао рачун за струју на више од сто хиљада динара, иако чак ни не поседује бројило, те користи гас.

Адвокат Ненад Јанковић, који заступа неколико клијената против Електродиструције истиче за Нова.рс да има неколико случајева који су крајње несвакидашњи.

„Имамо случај жене из Гроцке. Наиме, мојој клијенткињи је 2014. године бројило уклоњено, тада је сачињен записник о томе, и од тада се греје на гас. Шест година касније дошли су из ЕПС-а да очитају струју и установили да она нема бројило. Тада су видели и да има дуговање за девет месеци, у износу од 139.000 динара. Направили су записник о томе да нема бројило. Ипак, без обзира на то, из ЕПС-а су проследили случај извршитељима, вероватно не очекујући да ће моја клијенткиња поднети приговор. Суд је прихватио приговор и рочиште имамо у марту. Заиста је невероватно да неко добије рачун за струју, а да притом ни нема бројило, односно да му скинуто годинама уназад. Несхватљиво је да се овакве ситуације дешавају“, каже Јанковић, који има чак неколико случајева са проблематичним рачунима за струју.



Други случај јесте ситуација породице Ивановић из Жаркова. Татјана Ивановић објашњава за наш портал да је њена породица имала, такође, несвакидашњу ситуацију са Електродистрибуцијом.

„Моји родитељи имају стан на плацу у Жаркову, међутим, већину године не бораве тамо. Ипак, у октобру су им стигли рачуни за струју за август и септембар, који су били већи него што је требало. Најпре им је стигао рачун за струју на износ од 60.000 динара, да би након тога у новембру стигао на чак 200.000 динара. Ми смо одмах уложили приговоре, позвали Електродистрибуцију, након чега су радници изашли на терен и установили да се ради о квару. Рекли су да ће послати екипу, јер они не раде скидање струјомере, те да ће доћи нова која ће однети бројило“, каже за наш портал ова жена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Патријарх нема ништа против истополних заједница, само да се не називају браком (Видео)



Ипак, уместо да се проблем реши, из Електродиструбуције су их оптужили за крађу.

„Нови екипа радника је дошла, скинули су струјомер, а потом су нас оптужили да смо крали струју. Мени није јасно како смо то крали струју, када смо управо ми уложили приговор са тврдњом да је очигледно реч о квару на бројилу. Уложили смо приговоре, рекли су да ће нам сторнирати рачуне, међутим, ништа од тога“, наводи она.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *