Борци против Рио Тинта: Вучић контрадикторним изјавама слуђује грађане

1

Izvor: N1

Члан Удружења грађана “Сви против Рио Тинта и рудника литијума” Душко Кузовић изјавио је председник Србије Александар Вучић или не познаје проблематику или покушава да серијом контрадикторних изјава у вези са Рио Тинтом покушава да изнури и слуди грађане и изазове потпуну отупелост на опасности и да престану да се боре за себе.

Кузовић је као крајње непримерену оценио Вучићеву изјаву у којој је председник Србије питао грађане хоће ли обезбедити милијарду евра колико би Србија, наводно, требало да исплати компаниији Рио Тинто уколико не буде дозвољена експлоатација литијума.



Кузовић је подсетио да је министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила да меморандум који је потписан са Рио Тинтом „није обавезујући“ и да не потоји „ниједан обавезујући акт који би рекао ‘ако дође до тога да се не ради нешто, Србија ће платити тај износ’“.

Кузовић је навео и да је Вучић поменуо “Мораторијум на литијум” и да је додао да је “важно је да постоји Мораторијум”, али да нема никаквих даљих активности Рио Тинта и да ће се видети шта ће бити даље.

Због тога Кузовић наглашава да “нигде у Србији не постоји усвојен Мораторијум за литијум” и да тај мораторијум траже грађани, али да га Вучићеви “политички војници” у скупштинама локалних самоуправа Косјерић, Пожега, Горњи Милановац и Рековац спречавају јер следе његове команде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Борци против Рио Тинта: Вучић контрадикторним изјавама слуђује грађане

  1. Кога то угрожава Рио Тинто, ко се боји Рио Тинта и зашто се не слуша народ? Народ не жели Рио Тинто! Народ жели најбољу понуду. Платити им дуг и радити све легално по народу како треба. Исто важи и за руду уранијума. О свему важном за опстанак Србије се треба народ изјаснити не желимо непријатељу дозволити да нас искоришћава и убија. Нека то буде пријатељска земља! Има и Русија најбољу технологију. Ето како уцењују Србију непријатељи боље одмах спречити хитно док не буде још горе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *