Ликови твораца вакцина ускоро на новчаници евра?

0

(фото:ЕПА-ЕФЕ)

Немачки европарламентарац из Странке слободних демократа (ФДП) Моритз Корнер је предложио да ликови твораца вакцине против коронавируса произвођача Фајзер/Бионтех буду на новчаницама евра.

Реч је о Угуру Сахину и Озлем Туреци чија је немачка компанија Бионтех развила ову вакцину, а производи је у сарадњи с Фајзером. Европска централна банка (ЕЦБ) је добила сугестије како би требале изгледати новчанице у будућности.

Корнер, говорећи за лист Дие Велт о томе зашто би њихови ликови требали бити на евру, напоменуо да је њихова вакцина спасила животе милиона Европљана. Како је рекао, њихово животно путовање је импресивна прича о интеграцији, напретку, партнерству, научној изврсности и потенцијалу у друштву отвореном према мигрантима.



Бионтех је у веома кратком периоду успио направити вакцину против коронавируса. Сахин и Туреци су раније одликовани највишим немачким признањем, Витешким крстом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сахин је онколог који је с породицом 1969. мигрирао из Турске. Оженио се с Туреци, кћерком хирурга који се специјализовао за лечење рака.

Управно веће ЕЦБ би 2024. године требало одлучити како ће изгледати будуће новчанице евра и када ће бити пуштене у оптица.

Клиx Фото:ЕПА-ЕФЕ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *