Америка подржала тзв. Косово: “Ваша независност је светиња”

2

(Фото: AP Photo / Visar Kryeziu)

Америчка амбасада у Приштини објавила је данасда је завршена “продуктивна заједничка посета званичника САД и ЕУ Западном Балкану”.

На званичном фејсбук налогу су написали и да се “суверенитет Косова не доводи у питање”.

“Посета специјалног представника за Западни Балкан Габријела Ескобара и специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчака Косову је завршена. САД снажно подржавају дијалог који води ЕУ као најбољи пут за лидере Косова да обезбеде европску будућност својим грађанима”, наводи се у саопштењу.

Амбасада је додала да је “статус кво неодржив”.

“Охрабрујемо конструктивно, флексибилно и хитно учешће свих како би се дошло до споразума о нормализованим односима, који су базирани на обостраном признању. Нико не тражи од лидера Косова да компромитују суверенитет Косова, уступе његов територијални интегритет или крше устав. То је светиња”, навела је амбасада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, амбасадор САД у Приштини Џеф Ховенијер путем Твитера је поручио:

“Охрабрујемо конструктивно, флексибилно и хитно учешће свих страна како би се постигао напредак у дијалогу који предводи ЕУ. Суверенитет и територијални интегритет Косова нису за дебату”.

Б92

Бонус видео:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Америка подржала тзв. Косово: “Ваша независност је светиња”

  1. Sad nadoknada za “svetinju”…Šiptari u vojni transporter pa marš na Donbas! Šta ste mislili da su vam ameri Srbi??? Ajde šipci pokažite na ruskom frontu šta umete–nisu vas valjda džaba toliko obučavali? Vakcine u dupe pa na Ruski front!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *