Коха: Грачаница по први пут има потпредседника Албанца

2

Фото: Коха/КоССев

Општина Грачаница је по први пут изабрала заменика председника општине из редова албанске заједнице.

Поверење за заменика председника општине за заједнице општине Грачаница добио је Љеутрим (Леутрим) Ајети, који је у Скупштину општине дошао из редова „Албанског савеза“.

Ајети је у изјави за Коха казао да је предлог за заменика председника ове општине са српском већином дошао од изабране председнице Грачанице Љиљане Шубарић на састанку са председником Скупштине и саветником градоначелника.

Каже да му је у почетку било тешко да преузме поверену му одговорност, али да је то учинио да би испунио циљеве који су му као Алијанси представљени.

„На првом састанку са градоначелницом по преузимању дужности, прихваћен је предлог да будем кандидат за заменика градоначелника за заједнице, пошто сам на изборима 17. октобра добио највише гласова – ја, председник Скупштине и саветник председника Скупштине. С обзиром на то да никада нисмо имали потпредседника за заједнице, у почетку је то изгледало као тешка мисија, али је градоначелница од почетка мандата била прилично кооперативана“, рекао је он.

Новоизабрани заменик председника општине Грачаница најавио је да ће током свог мандата радити на приоритетима које је изнео када се кандидовао за место у Скупштини општине, а то су асфалтирање, расвета и тротоари који представљају проблем за села од стране невећинских заједница.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Аутобуска линија Приштина – Кишница и здравље су још два питања на којима се планира да се ради заједно са општином Приштина.

„Моји планови током овог мандата су да радим и испуњавам циљеве које смо заједно са нашом Алијансом имали као приоритете. Градоначелница је такође изразила спремност да заједно остваримо ове приоритете. Наши приоритети као Савеза су били и остају поплочавање, расвета и тротоари, којих нема у селима где имамо невећинске заједнице; аутобуска линија Приштина – Кишница. И здравство, за шта морамо да радимо заједно са општином Приштина“, додао је он.

Прочитајте још:  "Косовски амбасадор" при ЕУ захваљује НАТО-у на бомбардовању Југославије

Албанска заједница чини око 15 одсто становништва ове општине, па Ајети каже да ће заједно са новим градоначелником радити за добро свих грађана без обзира на националну припадност и да ц́е епилог преосталих радова понети са претходни мандат.

„Албанска заједница чини око 15 одсто општине, али тачније ове године биће урађен попис становништва и имаћемо тачну цифру. Размотрићу то чим званично ступим на дужност и заједно са новом градоначелницом, а ако буде потребно, урадићемо и посао који је остао из претходног мандата, са централним нивоом“, закључио је он.

Ајети је из „Албанског савеза“ првобитно изабран за заменика председника Скупштине општине Грачаница. Алијанса Албанаца у Грачаници наступила је на заједничкој листи на прошлим локалним изборима.

На позицији коју је већ прихватио Ајети, пре њега је био Себастијан Шерифовић из ромске заједнице, који је овај мандат обављао четири године, од 2013. до 2017. године.

КоССеВ

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *