Мајци отели двоје мале деце због сиромаштва

0

(фото:Борба за истину)

Разарање традиционалне породице и отимање србске деце постали су наша болна свакодневица, проистекла из успостављеног накарадног система у којем су се Центри за социјални рад у бројним локалним самоуправама претворили у Гестапо. Службеници тих установа могу, кад год хоће, да нам уђу у кућу, врше преглед и испитивање и на крају, без законске основе, само на основну њихове паушалне оцене о сиромаштву породице, да нам одузму децу.

Догађај у селу Леушић, општина Г.Милановац, од 20. јануара када су самохраној мајци одузета два сина, старости три године и годину и по, у потпуности то потврђује. Тада су Слађани Ранковић Димитријевић службеници Центра за социјални рад без најаве упали у кућу и, уз образложење да кућа није адекватно сређена, да треба да се окречи, и да она нема стално запослење, одузели децу и привремено је дали у хранитељску породицу.

Самаохрана мајка Слађана је после разлаза са мужем, оцем наведене деце, живела са децом у кући свога оца. После очеве смрти у марту прошле године, она остаје у тешком материјалном стању. Живела је од социјалне помоћи у износу од 15.000 динара и од помоћи коју су јој пружали мајка која живи у Нишу и браћа. Због тешког материјалног стања и немогућности да, због бриге о малој деци, нађе посао, Слађана се обраћа Центру за социјални рад са надом да ће јој материјално помоћи, или обезбедити неку другу врсту помоћи – посао који би могла да обавља од куће, или ангажовање жене која би чувала децу док је она на послу. Уместо помоћи и подршке од установе чији главни задатак је брига о породици, првенствено о деци, немилосрдни радници Центра за социјални рад у Г. Милановцу одузимају Слађани децу и, ваљда да би оправдали свој сурови и без икакве законске основе поступак, а њу смештају у болницу на Неуропсихијатрију. Она тамо остаје три дана и после тога је пуштају кући.

Прочитајте још:  Бела кућа прави план за вакцинацију деце од 5 до 11 година

Тешко погођена и обузета болом, као мајка која воли своју децу и која се са љубављу и пажњом старала о њима, Слађана је одлучна да их поврати у своје наручје и дом. Да би у томе успела, неопходна јој је помоћ добрих људи у погледу преуређења куће и налажења посла.

За нас Србе породица је црвена линија због чије заштите смо спремни и немогуће да урадимо. Због тога верујемо ћете према својим могућностима помоћи наведеној мајци, бар молитвом и тако што ћете пренети инфорамцију (текст) даље, да се што више људи са њом упозна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Слађана Ранковић Димитријевић из села Леушић бб, општина Горњи Милановац/Борба за истину

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *