Одвратно: Мило чека Дритана да му поднесе извештај има ли већину у парламенту!

0
нато, абазовићу

Дритан Абазовић

Председник Црне Горе Мило Ђукановић поручио је да очекује данас да чује извештај о консултацијама које су обавили потенцијални конституенти нове владе. Појаснио је да би по добијању сазнања о постојању парламентарне већине њеном представнику дао мандат за састав владе.

Ђукановић је, за Телевизију Црне Горе, казао да сматра да постоји висок степен подударности око тога што би сад требало радити у Црној Гори.

“То је, пре свега, брзо формирати владу која ће бити утемељена у јасној парламентарној већини заснованој у европској и грађанској политици,” истакао је Ђукановић.

Та влада, додао је, требало би што пре да почне са активностима како би се наставило квалитетно преговарање са ЕУ да би се у блиској будућност створила могућност за остварење циља и улазак у ЕУ.

Председник државе и најјаче црногорске партије казао је да се нада да је за време његовог боравка у званичној посети Грчкој обављен први круг консултација и да постоји разумевање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Из свега што сам претходно чуо из разговора у парламенту, и кроз комуникације које сам имао, увек незваничне до тренутка док се не створе услови да буде званична,” нагласио је председник.

Извор Побједе близак партијама које би требало да формирају мањинску владу казао је да су до сада обављени незванични разговори између потписница Меморандума о сарадњи – Грађанског покрета Ура, СНП-а, Бошњачке странке, Албанске алтернативе, Форце и Демократске партије.

“Разговарало се о правцима деловања, програмским принципима и усмјерењу владе која би се формирала,” истакао је извор Побједе.

Сада је већ извесно, појаснио је извор ОВОГ листа, да ће мандатар за састав нове владе бити лидер Уре Дритан Абазовић. Тек тада ће, како нам је рекао, уследити и преговори о кадровским решењима.

Прочитајте још:  Албанци, Хрвати, евроманијаци и џихадисти се уједињују у Украјини за рат са Русијом

Према информацијама Побједе, лидер Уре очекује да ће, након сутрашњег разговора са Ђукановићем по повратку из Грчке, бити у прилици да већ у петак црногорског предсједника обавести да има потребну већину гласова за формирање мањинске владе.

Како је казао извор Побједе, осим коалиције Црно на бијело и представника мањинских народа, део нове владе може бити и СНП, ако добије ,,зелено светло“ на Главном одбору. Тешко је очекивати да ће део нове извршне власти бити Коњевићев СДП и Шеховићев СД, ако Абазовић не одустане од идеје потписвања темељног уговора.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *