Председник Србије Вучић: Београд ће морати да подржи санкције Русији- пишу РИА Новости

3

Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић рекао је на ТВ Пинк да ће након одлуке руског лидера Владимира Путина да призна ДНР и ЛНР, од Београда бити потребно да активно подржи санкције Запада против Руске Федерације – према његовим речима, „већ је било позива“. – преноси РИА

„Можете да замислите какав ће сада притисак Србија имати по питању увођења санкција Русији и свега осталог… Већ сам имао позиве. Али о томе нисмо разговарали са (француским председником Емануелом) Макроном“, рекао је Вучић.

Вучић је у понедељак у телефонском разговору са Макроном разговарао о ситуацији у источној Европи и западном Балкану , а затим је изразио уверење да ће Србија сачувати мир за своје грађане.

Вучић је већ увео санкције Белорусији по наређењу западних ментора иако Србија није ни члан ЕУ, а он се хвалио братским односом са Лукашенком.

РИА НОВОСТИ/Нулта тачка

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Председник Србије Вучић: Београд ће морати да подржи санкције Русији- пишу РИА Новости

  1. E ako uvede sankcije Rusiji, svrstao je Srbiju i srpski narod u neprijatelje Rusije za sva vremena, a u otirac za SAD i EU. Tako je Srbiju okrenuo i protiv Bjelorusije, na nasu vjecnu sramotu.

  2. Одлична вест !
    Да коначно прогледају ( уочи избора ) и они ометени у развоју који су га до сада подржавали и звали русофилом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *