Свештеник Андреј Горбунов: Хитри ход сатане – анализа коју вреди прочитати

0

У мом чланку „Метаверзум за човечанство 2.0… и наш последњи избор“, речено је да је изградња дигиталног света, о којој сада толико говоре дигитални јеванђелисти подређени мрачним силама (Бил Гејтс, Закерберг, Илон Маск, Херман Греф итд., итд.), који проповедају глобалну дигитализацију, биометрију и чипизацију, и у којем се човек претвара у објекат који контролише глобални компјутерски систем, је Сатанина изградња сопственог, „новог” света, тачније – антисвета.

Такође је речено да се већ ствара (може се претпоставити да је у неком облику већ створена) нека врста дигиталне копије, симулације, слике, иконе стварног света Божјег, који се због тога скенира (преко торњева, интернета, паметних телефона итд.). И не само да се ствара слика-симулатор света, већ и дигитална копија сваке особе. Али све је то лажни свет којим влада, као “творац“ и „промислитељ“ „отац лажи” – ђаво (Јн. 8:44).

Ова лажна слика, лажна икона света није ништа друго до “лик звери” из Апокалипсе (Отк. 13:14-15; у словенском тексту: “икона зверина”). И поклонише се овом лику они који ће га примити и пристати на улазак у њега путем свог дигиталног двојника и усвајањем нумеричког имена и жига из система звер 666 (Отк. 13:16-17).

Желео бих да као наставак теме понудим браћи и сестрама у Христу следеће моје расуђивање.

Сатана позива човечанство у свој антисвет. Али човек може да каже: ” а за мене је и даље пожељан реални, прави свет, иако пун несавршености и патње.” И овде је Сатана припремио следећи лукав потез. “Научници”, “филозофи” и светски богаташи данас промовишу идеју да и овај свет, за који човечанство верује да је стваран, заправо није ништа друго до компјутерска симулација. (Овде ће бити наведени бројни примери “промене стварности”, који су добили општи назив “ефекат Манделе”.)

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тако је милијардер Илон Маск, један од гласника сатаниног антисвета, изјавио да је вероватноћа да не живимо у компјутерској симулацији “један према милијарду”. (Подсећамо на предсказање Преподобног Нила Мироточивого да ће светски богаташи довести на власт антихриста.)

На „Лента.ру“ налазимо чланак од 6.6.2016. (три шестице) у коме је речено:

“Маскова изјава да се човечанство налази у матрици стигла је 1. јуна на Code Conference. “Морамо се надати да сви живимо у симулатору, јер шта ће иначе…“ – изјавио је Маск. Новинар публикације The Verge Уолт Мосберг покушао је да доврши фразу предузетника: “да ли ће га моћи препаравити? “На то је милијардер одговорио:” или ћемо створити симулаторе који се не разликују од стварности, или ће цивилизација престати да постоји””

(https://lenta.ru/news/2016/06/06/elonmusk/).

Ево још цитата из новијих публикација о овој теми.

„На својој Twitter страници, Илон Маск је изјавио да човечанство живи у хипереалној компјутерској симулацији, сличној серији филмова „Матрикс“. Илон Маск уверава: компјутерске игре припремају човечанство за нови живот. Он сматра да смо на добром путу ка стварању светова који се не разликују од савремене стварности“.

(https://officiel-online.com/).

“Пре неколико година, меморандум за клијенте највеће америчке банке “Bank of America” – Bank of America Merrill Lynch (BAML) објавио је материјал у којем се наводи да са 20 до 50% шансе да свет живи у “матрици” и оно што сматрамо “стварним” заправо је резултат рачунарског моделирања.

“Многи научници, филозофи и водећи бизнисмени уверени су да човечанство већ живи у виртуелном свету створеном уз помоћ рачунара. Могуће је да би се развојем вештачке интелигенције, виртуелне стварности и рачунарске снаге цивилизације будућности могло усудити да поново створи своје претке помоћу рачунара”, наводи се у напомени BAML.

У раду се такође наводи да постоје најмање три вероватна сценарија за развој човечанства: или ће изумријети након достизања “пост-људске” фазе, или ће се претворити у пост-људе, или сви већ живимо у “матрици”. Међутим, људи никада неће знати који је од три сценарија спроведен у пракси, јер “ако сада не живимо у симулатору, онда се наши потомци готово сигурно неће бавити стварањем предака помоћу рачунара”, резимирају аутори белешке.

Али то није једино образложење на тему виртуалности стварног света… познати филозоф Ник Бостром са Универзитета у Оксфорду појаснио је значење речи америчког бизнисмена Илона Муска о боравку човечанства у матрици.

Прочитајте још:  Светски лидери позвани да формирају глобалну владу

„Важно је схватити да чињеница да се налазимо у симулацији не носи метафоричко, већ дословно значење, да ми сами и цео свет око нас, који видимо, чујемо и осећамо, постоји унутар компјутера који је изградила нека напредна цивилизација“, каже Ник Бостром…

Идеју да наш свет може бити виртуелни изнео је и чувени амерички астрофизичар Нил Деграс Тајсон, који је дошао до закључка да је са великим степеном вероватноће Универзум само компјутерски модел…

Позвао је на мисаони експеримент и покушао да замисли бића са много напреднијим умом од човечанства. По његовом мишљењу, каква год да су ова суперинтелигентна бића, не би им било тешко да створе свет у коме ми постојимо, чак и само за своју забаву (https://zen.yandex.ru).

Сатанин циљ је да постане бог за човечанство, а за то треба да поткопа ауторитет правог Бога. Будући да је, у ствари, непријатељ људске расе, Сатана наводи човечанство на лажно уверење да је „суперум“ који је „приморао“ људе (не тражећи њихов пристанак на то) да живе у овој огромној компјутерској симулацији (коју људи називају реалним светом), заправо је људима дао лошу верзију света, лошу симулацију, где има толико пропадања, болести, патње, убистава, рата, мржње, беса, разочарања итд.

Другим речима, кроз ову врсту „огорчености“ на Бога због чињенице да се Он тако „подругљиво“ понашао према нама, стављајући нас у тако глуп и несавршен свет, човечанство сатана доводи до свесног незадовољства истинитим Богом и Творцем, до мржње према Њему, до свесног богоборства, до одрицања од Оца Небеског. Тако Сатана позива, тачније, лукаво намамљује „Човечанство 2.0“ у свој табор непријатеља Божијих (сама реч „Сатана“ се преводи као противник).

Али за све ово, мрачне силе су се дуго спремале. Пре него што су човеку дали лажни избор између „лоше симулације“ „злог Бога“ и „добре симулације“ Луцифера, слуге ђавола учиниле су све да у човечанству избришу осећај највише стварности и највишег, истинитог., савршенство небеског света, Царства Божијег, као Царства љубави. Због тога су у масе лансирани материјализам и атеизам (и материјализам као идеологију конзумеризма). (О томе је јеромонах Серафим (Роуз) добро писао у својој књизи „Човек против Бога”. Чак и у књигама модерних „психолога” идеја да човек сам, по сопственом нахођењу, може да контролише свој живот и околини свет, скоро тече као црвена нит).

Осим тога, слуге „древне змије, зване ђаво и сатана, која вара целу васељену“ (Откр. 12,9) подметнуле су човечанству бројне митове: о „лопти“, о бескрајном свемиру, о ванземаљцима, о паралелним световима итд.. Већина човечанства је престала да живи са осећањем да је Небо изнад њега, где Бог, који је љубав, царује (1. Јованова 4:8,16).

Из Светог Писма знамо да је несавршеност и поквареност овоземаљског света почела падом наших предака. А пре пада, овај свет је створио Бог „веома добар“ (Постање 1:31). Наши греси су узрок свих наших невоља. Христос је дошао на ову земљу из љубави према нама, да би нас спасао од греха, проклетства (отуђења од Бога), смрти и силе ђавоље и отворио нам пут у Царство Божије. Он је сам за нас Пут, Истина и Живот (Јн. 14,6).

„Не сабирајте себи блага на земљи, гдје мољац и рђа квари, и гдје лупежи поткопавају и краду; Него сабирајте себи благо на небу, гдје ни мољац ни рђа не квари, и гдје лупежи не поткопавају и не краду. Јер гдје је ваше благо, ондје ће бити и срце ваше“ (Мт. 6, 19-21).

„Да не буде у тебе других богова…“

Луцифер жели да постане врховни бог за човечанство и да седне на престо у мноштву других лажних богова (палих анђела). О овом гордом богоборачком плану сатанином пророк Исаија сасвим јасно каже:

“Како паде с неба, звијездо данице, кћери зорина? како се обори на земљу који си газио народе? А говорио си у срцу свом: изаћи ћу на небо, више звијезда Божијих подигнућу пријесто свој, и сјешћу на гори зборној на страни сјеверној; Изаћи ћу у висине над облаке, изједначићу се с вишњим. А ти се у пакао сврже, у дубину гробну” (Ис.14,12-15).

Прочитајте још:  Маск: човек са можданим имплантом могао би да контролише компјутерског миша снагом мисли

И код пророка Језекиља о томе говори Господ Бог: „Ти си био херувим, помазан да заклањаш; и ја те поставих; ти бјеше на светој гори Божијој, хођаше посред камења огњенога. Савршен бјеше на путовима својим од дана кад се роди докле се не нађе безакоње на теби. Од мноштва трговине своје напунио си се изнутра насиља, и гријешио си; зато ћу те бацити као нечистоту с горе Божје, и затрћу те између камења огњенога, херувиме заклањачу!“ (Језекиљ 28, 14-16).

„И збачена би аждаха велика, стара змија, која се зове ђаво и сотона, која вара сав васиони свијет, и збачена би на земљу, и анђели њезини збачени бише с њом” (Откр.12,9).

Сада је дошло време када је прва од десет Божијих заповести садржаних у Књизи Изласка добила нарочиту важност за човечанство: „Ја сам Господ Бог твој, који сам те извео из земље Мисирске, из дома ропскога. Немој имати других богова уза ме. Не гради себи лика резана нити какве слике од онога што је горе на небу, или доље на земљи, или у води испод земље. Немој им се клањати нити им служити, јер сам ја Господ Бог твој, Бог ревнитељ, који походим гријехе отачке на синовима до трећега и до четвртога кољена, онијех који мрзе на мене; А чиним милост на тисућама онијех који ме љубе и чувају заповијести моје” (Друга Мојсијева 20,2—6).

И у Поновљеним законима понавља се та заповест: „Чуј, Израиљу: Господ је Бог наш једини Господ. Зато љуби Господа Бога својега из свега срца својега и из све душе своје и из све снаге своје… Господа Бога својега бој се, и њему служи, и његовим се именом куни (Пета Мојс. 6,4-5, 13).

И у Јеванђељу је Син Божији потврдио превасходну важност ове заповести, рекавши: „А Исус одговори му: прва је заповијест од свију: чуј Израиљу, Господ је Бог наш Господ једини; И љуби Господа Бога својега свијем срцем својијем и свом душом својом и свијем умом својијем и свом снагом својом. Ово је прва заповијест” (Мк. 12,29-30).

Старац Амвросије Лазарис је један од оних духовних наставника нашег времена који је видео процес оживљавања поштовања „других богова“, то јест „лажних богова“, који су покренуле силе зла (Јез. 30,13). :13). Ево како о. Амвросије о томе сведочи:

„Апостол Павле каже да ће доћи време, а ово време је управо оно у коме живимо, када ће људи одступит од вере у Бога и окренути се древним прослављањима (идолима), лажним боговима. Вратиће обожавање древних дванаест богова Грка. И ово је већ почело да се дешава. Штавише, званично регистрована компанија организује излете на Олимп, умотава догађај у „лепи и сјајни омот“, тамо организује костимографску представу, по узору на древне атеисте. И људи почеше да им верују, и одступају од Истине, од праве вере. Због тога је изгубљена искреност међу људима, изгубљено је пријатељство. И нема Вере. Међу овим хиљадама наћи ће се један који ће им причати о Истинитом Богу и Вери, али ће га назвати лудаком и приповедачем. Како ће се све променити у ово време! А колико ће бити горе него пре!

У Откривењу постоји једно упечатљиво место: „И видјех другога анђела гдје лети посред неба, који имаше вјечно јеванђеље да објави онима који живе на земљи, и свакоме племену, и језику и кољену и народу. И говораше великијем гласом: бојте се Бога, и подајте му славу, јер дође час суда његова; и поклоните се ономе који је створио небо и земљу и море и изворе водене” (Откр.14,6-7)

И на другом месту у Откривењу говори се о томе да је Апостол Јован видео ангела, који је стајао на мору и на земљи, који „подиже руку своју к небу и закле се онијем који живи ва вијек вијека, који сазда небо и што је на њему, и земљу и што је на њој, и море и што је у њему, да времена већ неће бити” (Откр. 10,6).

Прочитајте још:  Мајк Адамс: Микрочип за заробљавање човечанства

Зашто се баш у Апокалипси Јована Богослова, у овој последњој књизи Светог Писма, која садржи откровење Божије о последњим временима пред крај света, толико наглашава признање да је Бог Творац свега ( небо, земља и све што је на њима, море и све што је у њему)? Зашто су у последња времена пред крај света анђели Божији имали потребу да посебно истичу да је Бог прави Творац? Чини се да би то свима требало да буде јасно.

Можда је то због следећег. Сада смо сведоци следећег тренда: човечанство је инспирисано идејом да Бог није творац свега видљивог и невидљивог. И да Он, наводно, није једини бог. Чињеница да Бог влада светом је призната, али се такође тврди да постоје и други „богови“ којима би можда било боље да владају. А ко су, кажу, прави творци људи. Штавише, сугерише се да су ови богови у далекој прошлости створили човечанство генетским инжењерингом. Све ово сугерише да се поткопава ауторитет правог Бога Творца, намерно организованог од стране мрачних сила.

А у исто време, човечанству се намеће идеја неких паралелних светова, који имају своје богове, које је човечанство сматрало ванземаљцима, представницима виших светова и цивилизација. Сада постоји много литературе и видео материјала о свим овим темама, где се сагледава цела људска историја и, између осталог, држи идеја да се богови који су нас створили сада морају да се врате и спасу човечанство од смрти, донесу нове добре вести за човечанство, увести га у нови свет. У овом новом златном добу, биће обновљене древне технологије које ће омогућити људима да постану богови. Људи ће вечно живети уживајући и практиковајући све врсте извраћеништва.

Све је то иста она глобална обмана на коју нас је упозорио Исус Христос, рекавши да ће у последња времена пред крај света „устати лажни Христи и лажни пророци и дати знаке и чуда да преваре, ако је могуће, и изабране“ (Марко 13:22). „И да се не скрате ти дани, ни једно тело не би било спасено; али ће се због изабраних скратити ти дани“ (Матеј 24:22).

Такозвани богови који желе да се појаве пред човечанством као творци, спасиоци и добротвори нису нико други до пали анђели, „јер су сви богови народа – демони, а Господ створи небеса“ (Пс. 95,5).

Зато Апокалипса каже да ће се пред смак света људи клањати демонима. И да се због тога неће покајати ни после страшних ратова и других апокалиптичних катастрофа. „И од ова три зла погибе трећина људи… И остали људи који не бише побијени злима овима, не покајаше се од дјела руку својијех да се не поклањају ђаволима…нити се покајаше од убиства својијех, ни од чарања својијех, ни од курварства својега, ни од крађа својијех” (Откр.9,18-21).

Сетимо се речи Спаситељевих, које је Он са тугом изговорио о човечанству које је одступило од свог Творца и изгубило веру у Њега: „Када дође Син Човечији, хоће ли наћи веру на земљи?“ (Лука 18:7,8).

„Ја дођох у име Оца Својега“, рекао је Господ наш Исус Христос Јеврејима, „и не примисте Ме; али ако други дође у име своје, њега ћете примити“ (Јован 5:43). „Дође к својима, а своји га не примише. Али онима који су га примили, онима који су веровали у његово име, дао је моћ да постану деца Божија“ (Јован 1:11,12). У своје име ће, како нам објашњавају Свети Оци, доћи Антихрист да би довршио процес стварања антисвета и античовечанства започет силама зла.

Господ ће зауставити сав овај апсурдно горди сатански пројекат када се догоди Други Славни Долазак Господа и Бога и Спаситеља нашег Исуса Христа, Опште Васкрсење и Страшни суд. И када се појави ново небо и нова земља (Откр. 21,1).

Борба за веру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *