Дачић

Дачић (Фото: Јутјуб)

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је у Гроцкој, где је коалиција његове странке и Јединствене Србије одржала предизборни скуп, да Србија када је реч о кризи око Украјине, неће учествовати у братоубилачком рату и да ће заштитити своје интересе.

„Наша политика је јасна. Ми желимо да се сачува мир, није лако, видите како се два братска народа лако заваде у интересу трећих као што су Руси и Украјинци”, рекао је Дачић.

Он је рекао да Србија неће урадити ништа што би нарушило њене односе са Русијом и Кином јер је то, како је рекао, у интересу државе и народа.

„Никакви притисци са стране нас на то сигурно неће натерати”, поручио је Дачић, наводећи да није приметио да је било ко много плакао када је извршена агресија на Југославију, односно на Косово као дeо Србије.

Дачић је упитао зашто би сад неко тражио да се Србија изјашњава и ставља на нечију страну.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ми смо као народ увек били храбри да кажемо не. Хвала Турцима што су нас научили да кажемо јок”, рекао је Дачић.

Он је на предизборном скупу поновио да СПС подржава Александра Вучића за председника, али да има своју листу за парламентарне и београдске изборе.

Истакао је да СПС први пут ради кампању на овакав начин, персонално, са конкретним предлозима.

„Ја сам председник странке, вођа ове коалиције, ако неко треба да буде на челу државних органа, то сам ја као председник странке”, рекао је Дачић објашњавајући слоган кампање СПС “Дачић за премијера”.

Прочитајте још:  Турци су још једну древну православну цркву Свете Софије претворили у џамију

Факти.орг

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *