Хаос на граници: Мигранти гађали полицију камењем /видео/

0

Десетине миграната сукобило се са полицијом у граду Тапачула на југу Мексика, незадовољни због тога што месецима чекају власти да им одобре слободан пролаз преко ове земље до границе са САД.

Мигранти, углавном са Хаитија и из Африке, протестују у Тапачули, близу мексичке границе са Гватемалом, већ месец дана, а у уторак су ови протести прерасли у насиље, када су демонстранти почели да бацају камење и физички се сукобљавају са припадницима Националне гарде и полиције, преноси Ројтерс.

Национални институт за миграције издао је саопштење у којем осуђује “насилне демонстрације” испред својих објеката у Тапачули.
Ова владина агенција је саопштила да је око 100 миграната са Кубе, Хаитија и Африке протестовало у настојању да им се обезбеде ранији термини за њихову имиграциону процедуру.

Сваке године стотине хиљада миграната, углавном из Централне Америке, беже од насиља и сиромаштва у својим земљама и прелазе Мексико у настојању да стигну до САД, наводи Ројтерс.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *