Руски конвој дуг 27 километара на америчким сателитским снимцима

0

(Фото Maksar satelite)

На сателитским снимцима приватне америчке компаније Максар Текнолоџиз који су данас објављени види се војни конвој који се протеже преко 27 километара и руске копнене снаге које настављају да се приближавају главном граду Украјине, саопштено је из те компаније.

Из компаније Максар Текнолоџиз наводе да је у конвоју који је снимљен на источном прилазу аеродрому Антонов како се креће ка Кијеву, било више стотина оклопних возила, тенкова, артиљеријских оруђа и возила за логистичку подршку, преноси Ројтерс.

Иако је много супротстављених информација, извесно је да су и из ваздуха и са земље, преко ракетних система, војне операције настављене већом жестином.

Упркос томе, на терену, како се извештава, нема већих померања.

Највеће борбе водиле су се око украјинске престонице. Руска војска дошла је на око 30 километара од Кијева. Из руског Министарства одбране саопштавају да грађани Кијева могу да се евакуишу ауто-путем Кијев–Васиљков.

Две стране су опречно извештавале о заузимању аеродрома Гостомел. Док су руски извори потврдили заузимање ваздушне базе, Украјинци тврде да и даље држе ту позицију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Слично је и на југоистоку. Док је руска страна тврдила да је заузела положаје око нуклеарне електране у Запорожју, украјинска тврди да и даље контролише нуклеарку у том граду.

уси су, како тврде, освојили два града на југоистоку – Бердјанск и Енерходар.

Жестоке борбе воде се и око Харкова на североистоку земље, на само 15 километара од границе са Русијом. Овај град бомбардован је од првог дана рата, а руска војска и даље покушава да заузме сам град.

Прочитајте још:  Пентагон је признао да ће сукоб у Украјини трајати још три године

Политика

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *