Могуће несташице горива на пумпама ако се продужи ограничење цена

1
горива

(Фото: Pixabay)

Несташица горива на пумпама у Србији је могућа ако се од 11. марта не дозволи слободно формирање цена нафтних деривата или нова маржа јер су досадашњу “појели” трошкови набавке па је изједначена набавна и продајна цена горива, рекао је данас почасни председник Уније послодаваца Србије Небојша Атанацковић.

Он је рекао да приватни власници пумпи нафтне деривате набављају углавном од Нафтне индустрије Србије (НИС) и од компаније МОЛ, и да је од јуче НИС ограничио испоруке по једној трансакцији дневно на 1.000 литара горива.

„У НИС-у је најављена нова цена са следећом испоруком и то ће значити да ће се набавна и продајна цена изједначити и да власници пумпи неће имати никакву зараду па је питање и да ли ће набављати гориво“, рекао је Атанацковић који је и власник пумпи.

Додао је да би решење можда било да се дозволи ограничена маржа.

Уредба о ограничењу цена горива коју је 10. фебруара донела Влада Србије истиче 10 марта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Том уредбом прописано је да максимална малопродајна цена нафтних деривата евро дизел и евро премијум БМБ 95 износи 179 динара (1,5 евра), односно 171 динар (око 1,4 евра) по литру.

Влада Србије је донела Уредбу о ограничењу висине цена нафтних деривата како би се спречио већи поремећај и очувао животни стандард становништва.

Н1

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Могуће несташице горива на пумпама ако се продужи ограничење цена

  1. Кад год се појави Небојша Атанацковић,или гориво мора да поступи што више или да се радницима плата уопште не повећава.Потпуно непожељна појава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *