РУСКА ВОЈСКА ДЕЛУЈЕ ПО ПЛАНУ

0

Руска војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Нацисти је не могу зауставити

Спољашње успоравање у току операције у Украјини само је „телевизијска слика“. У војним пословима ништа се не дешава брзо. Наши се фиксирају на границама, организују снабдевање итд. Неопходно је супротставити се нацистичким бандама темељно и без журбе.

Нешто споро напредовање руских трупа на фронту Донбаса може се објаснити са више разлога. Тамо су Оружане снаге Украјине унапред створиле моћна утврђена подручја на путу наших трупа, немогуће их је узети из замаха. Ту су концентрисане елитне јединице Оружаних снага и национални батаљони. Време игра своју улогу – клизишта, оклоп се заглави у блатњавим пољима и на сеоским путевима. На неким секторима фронта нацисти и снаге Оружаних снага Украјине покушавају да крену у контранападе, наше снаге и време троше се на блокаду центара отпора и њихово уништавање. Потребно је повући цивилно становништво, организовати „коридоре“. Потребно је време. Али офанзива се развија, нове територије се чисте од нациста.

Посебно је тешка ситуација у Харкову, где су на челу локалног отпора најселективнији нацисти. У Харкову, бивши шеф Министарства унутрашњих послова Украјине А.Аваков на лицу места координира деловање Националне гарде, укљ. „Азов” (забрањено у Руској Федерацији). Тамо су бачене одабране јединице МТР-а. Тешко је тачно предвидети када ће руске трупе моћи да ослободе град. Превише говори о лошем стању Оружаних снага Украјине: подела оружја цивилима, пуштање манијака и криминалаца из затвора, позивање терориста из Европе. Међу онима који бране Мариупољ су и милитанти из Хрватске. У редовима одбране – представници америчких ПМЦ-а. Милитанти Ослободилачке војске Косова изразили су жељу да дођу у Украјину.

Прочитајте још:  Грузија неће пружити војну помоћ Украјини – земља не жели да буде укључена у сукоб

Подела Украјине по линији односа према „руском свету“ достигла је врхунац. Дуготрајно пумпање земље оружјем са Запада и подстицање антируских осећања међу Украјинцима уродило је плодом, а војна операција Руске Федерације је осмишљена да уклони овај „тумор“. Данас су сви Украјинци суочени са избором – или узети оружје и одрећи се сродства са Русима, или остати код куће или отићи у иностранство, али задржати човека у себи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неки у Русији се плаше саме чињенице преговора са украјинским руководством, говоре о „Минску-3“, да је „ослобођење Украјине пред цурењем“. По мом мишљењу, неће бити заустављања специјалне операције, јер борба у овом случају није чак ни за Украјину, већ за судбину Русије. У његовом току морамо дати одговор на питање – можемо ли опстати као јединствена заједница, попут руске цивилизације? Смешно је говорити о ценкању са националистичким режимом. Наш задатак је да га натерамо да капитулира под условима Русије. Морамо се тврдоглаво кретати дубоко у украјинску територију, ослобађати нове просторе и демонстрирати непроменљиву мирољубивост према локалном становништву. Много тога зависи и од тога колико ће брзо бити могуће победити елитне јединице радикала на фронту и натерати највише руководство Украјине на капитулацију.

Не треба очекивати да ће руска војска лако, у галопу, прошетати територијом Украјине, ослободити је и одмах ће доћи срећан живот. Војна операција, посебно овако сложена, је спор процес. Ниједан здраворазумски стручњак вам неће рећи колико ће тачно трајати. Сва прича о “блицкригу”, “малом победничком рату” – ово је за љубитеље “кухињских битака” и бака-гатара. Русија држи тежак информативни удар са Запада и морамо ићи до краја до циља.

Прочитајте још:  Кијев је од почетка војне операције укључио око 7.000 плаћеника из 63 државе

Руска војска ових дана јасно испуњава задатак који јој је додељен и иде напред. Да, постоје губици у људству и техници, али далеко од тога да су они велики колико покушава да покаже украјинска пропаганда. Да, наше трупе ометају гадно време, дугачке линије комуникације и препреке које поставља непријатељ у виду дизања у ваздух мостова, путева и тако даље. Али то неће утицати на коначан исход војне операције. Украјина мора бити ослобођена од нациста и отргнута из канџи Запада.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *