Протести у Лондону због скока цена енергије

0

(фото:НСПМ)

Активисти покрета Народна скупштина изашли су на антивладин протест у центру Лондона због наглог раста цена струје и гаса, јавља дописник РИА Новости .

Прочитајте још:  Стотине људи протестовале у Риму: Вирус је превара
Окупили су се испред резиденције премијера у Даунинг стриту тражећи оставку Бориса Џонсона и целе конзервативне владе.

Поред Лондона, Народна скупштина објавила је удео у двадесетак највећих градова у земљи, укључујући Ливерпул и Манчестер .
Од 1. априла у Великој Британији је нагло подигнут ценовни праг за гас и струју – за 54 одсто одједном. Одлука је донета још у фебруару, али је ступила на снагу тек сада, пошто регулатор два пута годишње ажурира праг цена: за април-септембар и за октобар-март. Добављачи не могу прекорачити ову цифру.

Тако ће се трошкови Британаца за енергију повећати у просеку за 700 фунти годишње и износити око две хиљаде. Због тога је годишња инфлација у Британији у фебруару достигла рекордан ниво за 30 година – 6,2 одсто.

Резултати истраживања које је спровела Национална статистичка служба показују да становници земље морају озбиљно да смање потрошњу: више од половине испитаника рекло је да штеде на роби која није неопходна, 34 одсто на гасу или струји, 31 одсто на храни и основна добра.потреба.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *