Вучић: Није наш посао да подилазимо јавном мњењу- настављамо ка ЕУ

1
вучић, србине, србије, косова

(фото:Танјуг)

Србија се налази на европском путу. Ту нема дилеме и наставићемо снажније да идемо и боримо се за место Србије у оквиру породице европских народа. То је основна порука којом је председник Србије Александар Вучић отворио своје обраћање.

Прочитајте још:  Веља открио шокантан податак: Вучић даје паре послодавцима да запошљавају мигранте (Видео)
Председник Вучић је рекао и да присуствујемо светском сукобу, као и да упркос томе што је данас непопуларно у Србији, а према последњим истраживањима, први пут имамо јасну већину грађана Србије, 44 одсто, који су против уласка у Европску унију Србија иде ка ЕУ.

Председник Александар Вучић је, образлажући разлоге због којих ће Србија снажније бити на европском путу, истакао је да највећи део инветиција у Србији из ЕУ, уз огроман ниво трговинске размене за Унијом и њеним чалницама.

„Није наш посао да подилазимо јавном мнењу. Разумем зашто је део људи љут на ЕУ, али грађани морају да знају шта ми све радимо са ЕУ и желим да им укажем на то да је оно што је праведено важно, али у међународним односима не постоји љубав, правда, ми морамо да водимо рачуна о нашим интересима. Зато је моја порука свима да ће Србија бити снажнија на европском путу. Пред нама су даље реформе у области владавине права, оснаживање самосталности тужилаштва и успостављању јаснијих демократких правила и већег поштовања на политичкој сцени“, рекао је председник Вучић.

Прочитајте још:  Нове цене горива у Србији
Говорећи о дијалогу Београда и Приштине председник Вучић је рекао да он не постоји и покушај дијалога у Берлину био је само покушај, јер они (Приштина) суштински не желе дијалог.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Од када је Курти на власти имамо за чак 50 одсто увећан број инцидената и напада на Србе на Косову и Метохији. Било их 128 током 2020.године и ми смо суочени са непримереним притисцима и оценама свега што се збива, као и свакодневним кршењим међународног права”, рекао је председник Вучић и додао:

„Ако Албанци прекрше Вашингтонски споразум наш одговор биће много снажнији. Онда крећемо у даљи и убрзани рад на повлачењу признања независности Косова”, преноси Танјуг.

Србија ће остати војно неутрална

Србија ће остати војно неутрална, ни на једној територији у окружењу немамо да није ту НАТО. Наша је жеља да будемо једина не-НАТО земља и остаћемо на тој политици.

„Мој предлог ће бити да се у наредном периоду уведе обавезни војни рок од 90 дана. То није шест месеци, ни 365 дана, на надлежним војним органима је да покажу рачуницу. Тиме се стиче обавезност, тиме мушкарци добијају на зрелости, да науче шта је родољубље, шта је посао, обавеза”, рекао је Вучић.

Од 1. јуна 100 евра младима

У наредне две године, ако успемо да одржимо стабилност на овакав начин, ићићемо на значајно увећање пензија и плата.

„Раст пензија ће морати да прати раст плата, јер другачије ће пензионери увек бити закинути и то ће бити тако урађено. Од 16. до 21 маја пријаве за нових 100 евра за младе, а од 1. јуна биће исплата”, најавио је Вучић.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучић: Није наш посао да подилазимо јавном мњењу- настављамо ка ЕУ

  1. Каже момак да „није наш посао да подилазимо јавном мнењу”.
    Није ли РЕФЕРЕНДУМ подилажење јавном мнењу?
    Ако јесте, због чега он уопште постоји и са којим се циљем расписује?
    Ако је већина србског народа против “европског пута”, чије то интересе заступају “неподилазни” такозвани државни органи?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *