Шиптари поново каменовали српску школу на Космету

0

(фото:НСПМ)

 У селу Гојбуља у општини Вучитрн, каменована је основна школа “21. новембар” и том приликом поломљен је прозор на учионици, оштећена врата нове, као и врата старог објекта школе, саопштено је данас из Канцеларије за Косово и Метохију.

Прочитајте још:  РЗС најавио: Први прелиминарни резултати пописа 21. децембра
Како је најављено, директор школе ће о инциденту обавестити и полицију и представнике КФОР-а који покривају тај реон.“Овим инцидентом настављен је опасни низ етнички мотивисаних напада на Србе којима сведочимо последњих дана, а посебно алармантна чињеница јесте да је нападнут објекат у коме бораве деца. Данашљим инцидентом, број напада на Србе, српску имовину и објекте СПЦ од почетка 2022. године попео се на 60, а укупно од почетка прошле године имамо 188 оваквих случајева“, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ је најавила да ће санирати штету која је причињена и да ће наставити да улаже у српске средине на КиМ, али да „очекује од представника медјународне заједнице да прекину са политиком нереаговања и јасно осуде овај и све претходне инциденте“.

Бета

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *