Протест против миграната у Суботици: Не осећамо се безбедно држава не ради свој посао

0

У суботичком граничном насељу Макова Седмица одржан је трећи по реду протест због ситуације са мигрантима. На скупу је прочитано Отворено писмо надлежним државним органима у којем се тражи формирање појаса у околини границе у којем би било забрањено кретање мигрантима, под претњом санкција за све који ту забрану прекрше.

Прочитајте још:  Сукоб елита и варваризација Европе
Три недеље након оружаног инцидента у шуми недалеко од њихових кућа, поново протести на Маковој седмици. Окупљени грађани још једном су исказали свој став да мигранстке групе сматрају наоружанима и опаснима због чега се плаше за своју безбедност. Траже да се забрани кретање мигрантима у граничном појасу.

„Ја сам небезбедан, а они не раде свој посао како треба, ја мислим, коме Полиција држи страну“- каже један од окупљених грађана.

„Грађани се у овој ситуацији боје да дају интервју и да излазе. Јако мало ће излазити, сакривају се по кућама и ћуте“- додаје други.

„Немам с њима контакт, немам ништа с њима. Само ми сметају што стално пролазе и овим улицама не можемо ићи слободно“- став је једне госпође.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Грађани Суботице, не само Макове Седмице, се не осећају сигурно. Ово је проблем свих нас. Државне и локалне власти не решавају проблем миграната, док градом шетају људи без докумената за које не знамо ко су ни одакле долазе, а многи од њих су и наоружани“, изјавио је Суботичанин, Жељко Частван, на протесту који је данас одржан у центру града.

Прочитајте још:  НАТО-а је бесан: Цео протест против Путина су два урбана лудака у Пољској
Према његовом мишљењу, ништа се није решило по питању миграната, од недавне пуцњаве у Месној заједници Макова Седмица па до данас. Они су оптужили власт да лаже, а мигранте да су узроци појединих пожара у Суботици.

„И даље имамо на десетине и стотине миграната по местима која се налазе у близини границе. Недавно је била акција грађана уз подршку београдских организација на прузи и код Железничке станице где је нађено на десетине оружја и лажних докумената. Било је покушаја силовања код главне аутобуске станице, везивања једне раднице у апотеци. Илегални мигранти представљају опасност по грађане Суботице“, наводи Частван.

Васељенска/РТВ/Данас

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *