Ефекти закључавања сада могу убити више људи него ковид

0

Нови извештај заснован на званичним подацима британске Канцеларије за националну статистику (ОНС) тврди да би ефекти закључавања сада могли да убију више људи него ковид-19.

Статистички подаци показују да број смртних случајева који нису повезани са вирусом ковида и даље надмашује смртне случајеве од ковида, са 1.000 људи који сваке недеље умиру од других здравствених стања осим вируса.

„Телеграф разуме да је Министарство здравља наредило истрагу о овим бројкама због забринутости да су смртни случајеви повезани са кашњењем и одлагањем лечења за стања као што су рак, дијабетес и срчана обољења“, извештавају новине.

Упркос неким позивима на поновно увођење ковид ограничења, као што су ношење маски током зиме, „земља се суочава са новом тихом здравственом кризом повезаном са реакцијом на пандемију, а не са самим вирусом“, наводи се у извештају.

“Стотине и стотине људи умиру сваке недеље – шта се дешава?” питао је др Чарлс Левинсон, извршни директор Докторкола, приватне службе опште праксе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Кашњења у тражењу и добијању здравствене заштите без сумње су покретачка снага, по мом мишљењу“, додао је он.

„Дневна ковид статистика захтевала је пажњу нације, али ове застрашујуће бројке једва да се стављају на увид. Потпуна и хитна владина истрага је потребна одмах.“

Случајеви неоткривених карцинома, срчаних проблема и озбиљних стања менталног здравља расту, са прекомерним бројем смртних случајева за 14,4 одсто вишим од петогодишњег просека.

Британска фондација за срце саопштила је да је “дубоко забринута” због ове ситуације.

Али медији су углавном незаинтересовани, упркос томе што су јавност годинама плашили злокобним бројевима смртних случајева од ковида.

Прочитајте још:  Србија: Број умрлих у прва три месеца 2020. мањи за 5,0% него у истом периоду 2019.

Стручњаци су дуго упозоравали да ће ефекти закључавања на крају убити више људи него сам ковид, иако их је у то време естаблишмент демонизовао и цензурисао.

Академици са Дјука, Харварда и Џонса Хопкинса закључили су да би могло бити око милион смртних случајева вишка у наредне две деценије као резултат карантина.

Студија коју је спровео Национални биро за економска истраживања (НБЕР) открила је да је у САД током 2020. и 2021. године било конзервативно 170.000+ прекомерних смртних случајева који нису заражени ковидом, а бројке су погоршане закључавањем.

Друга студија коју је спровео Универзитет Џонс Хопкинс и која је објављена у фебруару закључила је да су глобална закључавања имала много штетнији утицај на друштво него што су донела било какву корист, при чему истраживачи позивају да су сама закључавања „неоснована и да их треба одбацити као политички инструмент према пандемији.”

Професор медицине на Универзитету Станфорд, Џеј Батачарја, рекао је да ће се у годинама које долазе на закључавања гледати као на најкатастрофалнију штетну политику у „целој историји“.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *