ПОСТАВЉЕНИ ДИСКЛЕЈМЕРИ НА ЦАРИНСКИМ ПУНКТОВИМА: Од јутрос двојезичне табле на свим административним прелазима

0

(Фото: Новости)

НА свим царинским пунктовима на административним прелазима од јутрос су на видним местима постављени дисклејмери, односно обавештења у којима се објашњава да се омогућавање коришћења личних карата издатих од стране Приштине врши искључиво из практичних разлога, ради омогућавања слободе кретања и да се то не може тумачити као признавање једнострано проглашене независности Косова.

Дисклејмери су постављени дан уочи почетка примене новог режима и двојезични су – написани су на српском и енглеском језику.

Српски је димензија 50 цм пута 70 цм, а одмах поред њега је постављен и један на енглеском језику, истих димензија.

На таблама пише следеће:

– Омогућавање коришћења личних карата издатих од стране Приштине (Косова) се врши искључиво из практичних разлога ради олакшавања положаја појединаца и омогућавања слободе кретања, у складу са Споразумом о слободи кретања постигнутим у Дијалогу 2011, не може се тумачити као признавање једнострано проглашене независности Косова, не прејудицира одређивање коначног статуса Косова и не може се тумачити као пристанак Београда на одступање од Резолуције Савета безбедности Уједињених нација 1244.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Табле са текстом дисклејмера су постављене на свим царинским пунктовима на прелазима са свим суседним земљама, не само на административним прелазима са јужном српском покрајином.

Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *