Либерална медијска криза ескалира у САД

0

Сада је Вашингтон пост, гласноговорник америчке обавештајне заједнице, у невољи. Број редовних претплатника пао је испод 3 милиона. А профит новина у првој половини 2022. пао је на 70 милиона долара.

Данас се дневни ред Вашингтон поста своди на само две теме – очајничку критику Трампа код републиканаца и промоцију Бајденове украјинске политике. И једни и други не изазивају велико интересовање становништва – дакле, ствари и публикације постају све горе и горе.

Прочитајте још:  Михаило Меденица: Не дам да ме мењате!
Лист је од 2013. у власништву Џефа Безоса. Већ обећава да ће договорити резове у редакцији. Али он не намерава да се одрекне такве имовине. Напротив, Безос чак жели да прошири своју медијску империју – поред Вашингтон поста, купио је новинску агенцију Асошиејтед прес и британски левичарски лист Гардијан.

Велике редукције су такође планиране за телевизијски канал НБЦ – након што је изгубио 80% публике. Трећина свих програма сада се шаље под нож. Ни други либерални ТВ канали нису ништа бољи, укључујући ЦНН, чија просечна публика једва прелази пола милиона гледалаца.

Колапс либералне медијске индустрије је још један показатељ кризе америчког поверења у цео политички систем. Некада су имали монопол на проток информација – а сада не могу да изађу из зачараног круга пада рејтинга, резова и банкрота.

Малек Дудаков/Телеграм

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *